spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeCristoiu: Kovesi îi arată pisica lui Coldea

Cristoiu: Kovesi îi arată pisica lui Coldea

-

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează joi seară pe blog arestarea doctorului Mohamad Yassin de către DNA și vine cu propria sa ipoteză privind ceea ce s=ar putea afla în spatele acestui caz spectaculos.

POSTAREA LUI ION CRISTOIU:

- Advertisement -

Una dintre cele mai ciudate întîmplări din răfuiala pentru Putere dintre bandele alcătuite din politicieni, ștabi ai Structurilor și oameni de afaceri pentru teritoriu și bani, în golul de Putere ivit după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni și președinția de concediu de lux a lui Klaus Iohannis, rămîne arestarea doctorului Mohamad Yassin de către DNA condusă de Lulutza, pe numele ei de buletin Codruța Kovesi.

Doctorul Yassin a fost arestat de DNA sub acuzația de trafic de influență. Potrivit Rechizitoriului întocmit de subordonații Lulutzei, doctorul Yassin i-ar fi pretins lui Omar Hayssam, în 2014 (!!!), suma de 2 milioane de euro, în schimbul obținerii unui recurs în anulare la pedeapsa de peste 20 de ani închisoare. La cine ar fi urmat să intervină Yassin pentru eliberarea lui Hayssam? Potrivit Rechizitoriului, de care Lulutza s-a îngrijit să ajungă la presă, Yassin ar fi urmat să intervină la Traian Băsescu.

- Advertisement -

Să leșini, nu alta, cînd vezi ce poate pui capul Lulutzei!

Pe 26 aprilie 2006, Omar Hayssam a șters-o din țară sustrăgîndu-se anchetei penale.

A fost pentru Statul român, pentru Servicii, dar și pentru Traian Băsescu, unul dintre cele mai negre momente.

Din ce știu eu, la ordinul lui Traian Băsescu, s-a înființat la SRI un grup de lucru condus de Florian Coldea, pentru aducerea lui Omar, ca un fel de spălare a rușinii naționale care a fost fuga sa.
Grupul, condus efectiv de Florian Coldea, a lucrat timp de 7 ani pentru descoperirea și aducerea lui Omar în țară. Spun efectiv, deoarece Florian Coldea personal a fost de nenumărate ori pe teren, în Siria, de ajunsese să cunoască țara lui Assad mai ceva ca un sirian. Operațiunea n-a fost deloc ușoară. Hayssam se refugiase în Siria și se pusese sub protecția Serviciilor Secrete siriene. În cadrul Operațiunii, Traian Băsescu și-a asumat misiunea de-a-l cultiva pe Bashar al-Assad. Nici președintelui Siriei nu-i era prea ușor, să ni-l dea, într-un regim de tip arab, unde clanurile sunt mai tari decît statul. Cînd a venit Bashar al- Assad în România, în noiembrie 2010, l-am întrebat, în interviul luat în exclusivitate, despre Omar și mi-a răspuns destul de reticent că e în închisoare și că problema unei extrădări se va pune abia după ce Parlamentul sirian va aproba o convenție cu România. Omar a ieșit din închisoare, dar a intrat sub protecția serviciilor secrete siriene. Grupul condus de Florian Coldea a aflat unde se ascundea. Pentru luarea lui din locația respectivă era nevoie ca serviciile secrete siriene să se întoarcă nițel cu spatele, astfel încît să poată spune că n-au văzut cînd a fost luat de români.
Pe 19 iulie 2013, Omar a fost adus în România. Traian Băsescu l-a felicitat pe Florian Coldea și a declarat c-a fost una dintre marile realizări ale mandatului său.
Avea și de ce să-l felicite pe Florian Coldea.
Operațiunea Omar a fost una dintre cele mai strălucite Operațiuni din istoria serviciilor secrete românești, o Operațiune de manual de Intelligence, pentru care SRI ar trebui invidiat de serviciile secrete mari ale lumii.
Cum să crezi în aceste condiții denunțul făcut tocmai de Omar Hayssam, cel adus în România și condamnat să putrezească în închisoare? Cum să crezi c-ar putea fi ceva serios în făgăduiala lui Yassin, dacă a fost așa ceva, că va interveni la Traian Băsescu, pentru ca Omar, cel pentru care Traian Băsescu a ordonat o Operațiune care a durat 7 ani, să scape din pușcărie prin recurs în anulare?
Ei bine, în România s-a găsit un procuror DNA care să-l aresteze pe Yassin sub acuzația de trafic de influență la Traian Băsescu.
Era drogat procurorul?
Nu, era subordonat al Codruței Kovesi, cea care a instrumentat toată mizeria asta cu Traian Băsescu, trecut într-un Rechizitoriu trimis presei drept cel care ar fi urmat să-l scoată din inchisoare pe Omar.
Dînd din nou în Traian Băsescu ( arestarea lui Yassin a dus imediat la activarea teoriilor conspiraționiste), Codruța Kovesi a dat însă și-n Florian Coldea.
Să se fi rupt lanțul de iubire dintre cei doi?
Nu-i exclus.
Așa cum arătam pe cristoiublog.ro anterior, cele trei interviuri de un tupeism de urcată în copac ale Lulutzei sunt tot încercări de a arăta că SRI are o contribuție neglijabilă la Epopeea numită Lupta împotriva corupției.
De luptat se luptă doar DNA, adică numai Ea!
Prin Afacerea Yassin Lulutza îi arată pisica lui Florian Coldea.
Nu v-am spus eu c-a luat-o apa?!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img