Cristoiu, ipoteză șoc: Cu ce și pe cine șantajează Livia Stanciu ca să rămînă mai departe președinta ÎCCJ?

0
749

Miercuri, 27 mai 2015, am publicat pe cristoiublog.ro un Gînd intitulat Judecătorii care au îndrăznit s-o achite pe nevinovata Mariana Marinca vor fi înhățați de Binomul SRI-DNA?!Vineri, 29 mai 2015, la capătul unei campanii duse de Divizia Presă a Binomului SRI-DNA și de Cristi Danileț, un fel Rică Venturiano logodit cu Cetățeanul Turmentat, pentru a pune la îndoială sentința în cazul Mariana Rarinca, șefa DNA, Codruța Kovesi, a anunțat că DNA a depus contestație în anulare la achitarea femeii nevinovate.Cît mai e pînă la arestarea celor doi judecători? Nu prea mult, scrie jurnalistul Ion Cristoiu într-un comentariu pe blogul său.

Nu numai sentința, dar și documentele deja publice ale procesului spun clar că, pentru a i se satisface Liviei Stanciu o chestiune personală asupra unei femei nevinovate, s-a năpustit forța înspăimîntătoare a Binomului SRI-DNA. Forța care face și desface infinit mai mult decît fosta Securitate. Fosta Securitate – trebuie să reamintim- se găsea, din 1968, sub control politic. Actuala Securitate, întruchipată de Binomul SRI-DNA, nu e sub controlul nimănui. Comisia Parlamentară de control e o glumă proastă. Parlamentarii sunt deja baligi de frica dosarelor pe care DNA le are prin sertare, gata să le scoată împotriva cui murmură că Parlamentul e, totuși, principala instituție a democrației. Presa e plină de publicații sub acoperire și de colaboratori ai Binomului, mai spune Cristoiu.

Nu era normal ca șefa DNA, Codruța Kovesi, să țină o conferință de presă în care să anunțe că a declanșat și ea o anchetă internă la DNA, dar mai ales că solicită CSM o anchetă minuțioasă? Ei bine, în locul acestei reacții, cerute, repet, de normele statului de drept, de legile democrației, care spun că toți funcționarii publici, în frunte cu președintele, sunt obligați să dea seamă Poporului de faptele lor, Codruța Kovesi introduce contestație în anulare la sentința Curții de Apel. Juriștii au arăta deja că gestul Codruței Kovesi e halucinant din punct de vederea juridic. Cum să contești o sentință dată de doi judecători invocînd faptul că unul dintre ei a avut o dispută cîndva cu Livia Stanciu?, consideră jurnalistul.

Anunțul făcut de Codruța Kovesi pune gaz pe foc.În loc să se stingă, Scandalul se aprinde și mai tare. După cum a reacționat pînă acum la Scandal, Livia Stanciu nu pare o persoană care să aibă șovăieli de a muri de gît cu toți cei pe care i-a ajutat și acum îi dau un picior în fund.Și cei care au apelat la ea pentru tot felul de mișmașuri știu asta.De aceea fac gesturi halucinante, precum cel al Codruței Kovesi, încheie Cristoiu.