spot_img
20.4 C
București
vineri, martie 24, 2023
AcasăhighlightCristoiu, IPOTEZĂ INCENDIARĂ în scandalul Black Cube: Hans Klemm şi Klaus Iohannis

Cristoiu, IPOTEZĂ INCENDIARĂ în scandalul Black Cube: Hans Klemm şi Klaus Iohannis

-

COMENTARIU DE ION CRISTOIU PE CRISTOIUBLOG.RO:

- Reclama -

Cele 217 pagini ale Dosarului Black Cube (din care voi publica un document crucial în noaptea de duminică spre luni), coroborate cu alte documente şi informaţii oficiale şi neoficiale date publicităţii începînd cu 6 aprilie 2016, cînd, urmare a unei scurgeri în presă, e detonat Scandalul arestării celor doi israelieni, stau sub semnul unui adevăr cu valoare de axiomă:
Toţi cei 10 de la Black Cube, în frunte cu Dan Zorella, sînt convinşi că Operaţiunea Tornado, de investigare a şefei DNA pentru suspiciuni de corupţie beneficiază de autorizaţie neoficială (gen, această discuţie n-a avut loc) de la cel mai înalt nivel.
Ţin să precizez asta, deoarece imediat după apariţia în presă (la ştiripesurse.ro, în 21 octombrie 2016) a unor fragmente din Depoziţia lui Dan Zorella din 27 iunie 2016, dată în faţa unui inspector LAVAH 433, la Tel-Aviv, s-a lansat în toată presa prin ofiţerii acoperiţi şi agenţii de influenţă ai Serviciilor diversiunea potrivit căreia Dan Zorella minte.

Pentru a fi mai convingătoare în tragerea românilor pe sfoară, agentura din presă a Serviciilor s-a precipitat să susţină că Mossadul e un Serviciu specialist în dezinformare.
Teza diversionistă a fost susţinută cu încăpăţînare şi după publicarea de mine, în 25 octombrie 2016, pe cristoiublog.ro, a Depoziţiei Complete.
Avînd doar Depoziţia lui Dan Zorella, opinia publică a fost lesne manipulată pentru a crede că israelienii inventaseră o legendă, o poveste de acoperire, cum se spune în termenii spionajului mondial, pentru a-şi justifica drept legală Operaţiunea ilegală de spargere a e-mail-urilor din România.

Lectura celor opt depoziţii date în faţa inspectorilor de la LAVAH de toţi cei de la Black Cube implicaţi în Operaţiune (cei doi tineri au fost anchetați în România) arată că fiecare e abordat la comisia rogatorie ca suspect de „aderare şi constituire a unui grup infracţional, hărţuire, comiterea de infracţiuni informatice care include dereglare/perturbare calculator, accesul la material de pe calculator în mod ilegal pentru a săvîrşi o altă infracţiune, în scopul de a vătăma un funcţionar public din România”. Daniel Dragomir a fost arestat preventiv pe 14 septembrie 2016 sub acuzaţia de instigare la constituirea de Grup infracţional.
Aşadar, în viziunea DIICOT, Operaţiunea Tornado a fost o operaţiune ilegală desfăşurată de un Grup alcătuit din 10 angajaţi ai Black Cube la instigarea lui Daniel Dragomir.

Că din tot Grupul stă la puşcărie doar instigatorul Daniel Dragomir e o altă poveste.
O poveste ţinînd de enigmele uriaşe ale acestui Scandal produse de secretomania de tip securistic a autorităţilor din România.
Cei de la Black Cube s-au apărat şi se apără invocînd convingerea lor că Operaţiunea a fost legală, chiar şi în cazul spargerii e-mailurilor, deoarece era vorba de o Operaţiune de investigare a unor suspiciuni de corupţie faţă de un funcţionar public din România şi, potrivit articolului 302, Cod Penal, dacă există un interes legitim e-mailurile pot fi accesate pe şest.

Dan Zorella declarase în Depoziţia sa din 27 iunie 2016 că, după întîlnirea cu Daniel Dragomir din 1 februarie 2016, a verificat dacă fostul ofiţer SRI spunea adevărul (vorbea în numele unor autorităţi de cel mai înalt nivel în România) apelînd la Meir Dagan, fostul şef al Mossad și președinte de onoare al Black Cube.
După ce a verificat în România, Meir Dagan i-a răspuns lui Dan Zorella că, da, „e vorba de un proiect foarte important şi sensibil pentru statul român”.
Diversiunea angajată de agentura de presă a Serviciilor pleca de la o credinţă:
În presă n-o să apară şi alte documente decît Depoziţia lui Dan Zorella.
Şi în aceste condiţii, va fi lesne de susţinut că Dan Zorella minţea pentru a conferi legalitate unei acţiuni ilegale.

Credinţa s-a dovedit însă falsă.
În presă au apărut (şi o să apară) şi alte documente.
Şi aceste documente arată în chip zdrobitor că Daniel Dragomir mai întîi şi Meir Dagan mai apoi i-au convins pe cei de la Black Cube că Operaţiunea e autorizată şi legală în virtutea articolului 302 CP.
Aşa se explică o ciudăţenie, sesizată la izbucnirea Scandalului de întreaga presă independentă:
Imprudenţa stupefiantă cu care lucraseră cei doi tineri israelieni, prinși și arestaţi ca nişte guguştiuci.

Stenogramele publicate deja confirmă că Daniel Dragomir şi Avi Yanus au avut în 24 şi 27 aprilie 2016, după arestarea celor doi israelieni, discuţii telefonice în care Daniel Dragomir continuă să susţină că Operaţiunea e legală.
La solicitarea lui Dan Zorella, Daniel Dragomir trimite reprodus articolul 302 din CP.
Aşadar, toate documentele studiate de mine (unele publicate pe cristoiublog.ro) dovedesc în chip zdrobitor, că israelienii erau convinşi că desfăşoară o Operaţiune la solicitarea unor Autorităţi române care nu-şi puteau permite s-o investigheze pe Coruţa Kovesi.
Această convingere le-a fost dată de Daniel Dragomir şi de confirmarea lui Meir Dagan.

Meir Dagan a murit pe 17 martie 2016.
Nu cred că israelienii mint susţinînd că au apelat la el.
Din documente se vede că ei n-aveau prea mare încredere în asigurările date de Daniel Dragomir.
Apelul la Meir Dagan e firesc.
Cum e firesc, credem, că Meir Dagan, preşedinte de onoare al Black Cube, nu risca să compromită firma trimiţîndu-i pe angajaţii Black Cube la o Operaţiune ilegală, minţindu-i că-i legală.
Cu cine a vorbit în România Meir Dagan nu vom putea afla de la fostul şef al Mossad, deoarece a murit pe 17 martie 2016.

Dacă numele nu-l putem şti, notele definitorii le putem avansa:

  1. Trebuia să fie o persoană suficient de apropiată de Klaus Iohannis sau ştiută de Meir Dagan ca suficient de apropiată, pentru ca fostul şef al Mossad, obişnuit cu autorizările neoficiale, să creadă că respectiva persoană exprimă poziţia Preşedintelui.
  2. Trebuia să fie o persoană care ar fi vrut să-i prezinte lui Klaus Iohannis un Raport despre suspiciunile de corupţie în cazul Codruţa Kovesi, pentru a-l convinge să n-o numească, dar care ştia că şefa DNA nu putea fi verificată de o instituţie din România (nici măcar secretă), deoarece beneficia de protecţia americană.
  3. Trebuia să fie o persoană care să poată garanta celor de la Black Cube protecţia informativă.
  4. Trebuia să fie o persoană cu suficiente puşculiţe la îndemînă pentru a face rost de bani negri ca să plătească firma Black Cube.

Un alt depozitar al adevărului e Daniel Dragomir.
Doar Daniel Dragomir ar putea spune pînă la urmă cine sînt persoanele puternice care i-au comandat investigarea.
Din cîte ştim, Daniel Dragomir tace.
Dacă ar spune n-ar risca în cazul unor clienţi, oameni de afaceri.
O înţelegere cu procurorul i-ar aduce o pedeapsă mai mică.
Ar risca urieşeşte dacă în spatele său s-ar afla persoane mai puternice decît simplii oameni de afacere sau simpli politicieni.

Nu ştim dacă DIICOT ar putea gestiona un asemenea Scandal.
Ştim însă că Daniel Dragomir ar risca urieşeşte.
Pentru că şi-ar risca viaţa.
Pînă cînd (nu excludem) Daniel Dragomir va spune totul, ne putem permite să credem că, într-adevăr, în spatele său sînt persoane de înalt nivel în statul român.
Ştiţi cine ne face să credem asta?
Nimeni altul decît ambasadorul american Hans Klemm.

Vineri, 4 noiembrie 2016, aflat la o întîlnire cu studenţii, Hans Klemm a declarat următoarele:

„Ţări precum Macedonia, Republica Moldova au venit în România pentru a obţine sfaturi despre cum să lupte împotriva corupţiei. Ieri (joi – n.red.), Suedia i-a acordat o distincţie importantă Laurei Codruţa Kovesi pentru ce a realizat ca şef al DNA.

Dar nu numai vecinii voştri, ci şi alte ţări văd lupta României împotriva corupţiei. DNA a pus oameni puternici în închisoare, iar ei luptă împotriva DNA. Oameni ameninţători se întorc împotriva Codruţei Kovesi foarte dur. Lupta va trebui să continue”.

De la venirea ca ambasador în România, Hans Klemm s-a manifestat public drept Înaltul Protector al Codruţei Kovesi pe teritoriul nostru național.
Sprijinul fățiș dat unui demnitar român de un diplomat străin e unic în Istoria modernă a României.
Nici ambasadorul german la București (în timpul Mareșalului Antonescu), nici ambasadorul sovietic (pe vremea lui Dej) nu și-a putut permite să se afișeze ca Protector al unui cetățean român, supus înainte de toate legilor românești.

Dacă dăm crezare zvonurilor, şefa DNA e protejată de americani nu numai prin intermediul ambasadei din România, dar şi prin intermediul Antenei FBI şi Antenei CIA de la Bucureşti.
În ce temei dat de Legile internaționale?
Iată o întrebare care nu se pune la popoarele de babuini.

Înalta Protecţie de care se bucură Codruţa Kovesi dă peste bot agenturii din presă care s-a grăbit să se întrebe propagandistic:
De ce era nevoie ca Preşedintele să apeleze la Black Cube pentru investigarea Codruţei Kovesi?

Cum adică – susţine agentura, dacă nu voia s-o reconfirme, Klaus Iohannis avea toată puterea să n-o facă?
Păi cum să cuteze Klaus Iohannis să n-o numească pe Codruţa Kovesi aşa, fără nici un motiv întemeiat, cînd ambasadorul american la București declară pe toate drumurile că e protejata Marelui Stăpîn care e America?
Cine să investigheze suspiciunile de corupție în cazul Protejatei?
SRI? SIE? DIICOT?

Declaraţia de vineri, 4 octombrie 2016, nu se limitează la Cîntarea Codruţei Kovesi.
Ambasadorul american invocă „oameni puternici”, ridicaţi împotriva Codruţei Kovesi.

E al treilea mesaj de acest fel pe care ambasadorul american îl lansează în spaţiul public.
Prima oară, l-a lansat pe 25 octombrie 2016 într-un interviu dat new.ro, cînd a susţinut că „oameni puternici pe care DNA i-a trimis în spatele gratiilor luptă împotriva instituţiei condusă de Laura Codruţa Kovesi”.
A doua oară a fost cu prilejul decorării de către ambasada Suediei şi ea, decorarea, împreună cu filmulețul omagial, dorindu-se un avertisment public de genul:
Codruța Kovesi e de neatins! Mai e puțin și v-o impunem ca Sfîntă în calendar.
În loc de moaștele Sfintei Paraschiva o să pupați dîra de urma prin praf a Codruței Kovesi!

Dacă ne uităm la data cînd ambasadorul american a început campania de susţinere publică a tezei că şefa DNA se confruntă cu oameni puternici, drept pentru care apărarea ei intră în Parteneriatul româno- american, alături de Baza de la Deveselu, vom observa că e vorba de 25 octombrie 2016, la două zile după ce apariția primului fragment din Depoziţia lui Dan Zorella a declanşat Scandalul implicării în Operaţiune a lui Klaus Iohannis.

Să recapitulăm:
Ambasadorul american, adevăratul Stăpîn al României, unind în aroganţa sa pe Killinger şi pe Kaftaradze, ambasadorul lui Hitler şi respectiv ambasadorul lui Stalin, se angajează într-o campanie agresivă de susţinere a Codruţei Kovesi în faţa ameninţărilor venite de la ”oameni puternici”.

Cine sînt aceşti oameni puternici, a căror luptă împotriva Codruţei Kovesi e contracarată de însuşi ambasadorul american?
Sebastian Ghiţă?
Păi, Sebastian Ghiţă s-a autodenunţat în 27 septembrie 2016.
De atunci, cum excelent observa Bogdan Iacob pe site-ul InPolitics.ro, ambasadorul american n-a zis nimic pînă pe 25 octombrie 2016, la apariţia dezvăluirilor privind Black Cube.

Traian Băsescu? Victor Ponta? Dan Adamescu? Elena Udrea? Călin Popescu Tăriceanu?
Să fim serioşi.
Sînt aceştia atît de puternici în statul român încît ambasadorul american să simtă nevoia să-i avertizeze în public că șefa DNA e intangibilă?
Sînt, pe dracu!
Toţi cei anchetaţi de DNA sînt la mîna Codruţei Kovesi.
Ce să facă anchetaţii împotriva Codruţei Kovesi?
S-o denigreze în presă?
În care presă?
Cu mici excepții, cînd vine vorba de Codruța Kovesi ziarele, site-urile, televiziunile vorbesc despre Codruța Kovesi stînd în poziție de Drepți.

Dacă nu cumva pregătește terenul pentru o diversiune cu un atentat ratat la adresa Codruței Kovesi, atunci cei cărora Hans Klemm le dă un avertisment după apariţia documentelor Black Cube nu pot fi decît oameni puternici politic, în statul român.

Cei care o pot constrînge pe Codruţa Kovesi să demisioneze.
Cine altcineva ar putea face asta decît cel care a autorizat investigarea Codruţei Kovesi?
Tare mă tem că ambasadorul american se referă la Klaus Iohannis!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img