spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeCristoiu, după interviul cu Băsescu: 4 ipoteze

Cristoiu, după interviul cu Băsescu: 4 ipoteze

-

Contrar a ceea ce s-ar putea crede din știrea cultivată de toată lumea cu Decretul, Traian Băsescu n-a confirmat măcar o miime din acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.Dimpotrivă, din cîte mi-am dat seama, Traian Băsescu s-a străduit să evite și a evitat orice posibilă referire critică la adresa lui Florian Coldea, afirmă Cristoiu pe blogul său.

Cele 4 ipoteze lui Ion Cristoiu:

- Advertisement -
  1. A minimalizat contribuția SRI la dosarele de corupție, ceea ce poate însemna o contracarare a campaniei de presă potrivit căreia DNA e Divizia Penală a SRI. În toate Spovedaniile, dar mai ales în Jurnal și în denunț, Elena Udrea îl prezintă pe Florian Coldea drept cel care face dosare penale pentru a-și atinge obiectivul – spune ea – de cucerire a Puterii în România. Reducînd rolul SRI la cel de simplu autor de informări de cîte două-trei pagini într-un Dosar de la DNA, Traian Băsescu a contrazis categoric acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.
  2. Spovedaniile, Jurnalul, Denunțul Elenei Udrea vorbesc de implicarea lui Florian Coldea în campania electorală pentru Președinție.

Unul dintre cele mai interesante momente ale interviului a fost cel în care i-am zis lui Traian Băsescu de Declarația sa din 31 octombrie 2014 de la Realitatea:
Marea bătălie este cine va fi președinte, pentru că unii îl susțin pe Ponta și alții, care știu că vor fi scurtați de cap cînd vine Ponta, din serviciu, îl susțin pe Iohannis.

Declarația confirmă cele dezvăluite de Elena Udrea în Jurnal. Și anume că Florian Coldea a fost autorul Operațiunii prin care Klaus Iohannis a ajuns președinte.
Știind asta, l-am întrebat pe Traian Băsescu dacă desfășurarea campaniei i-a confirmat Declarația din 31 octombrie 2014. Telespectatorii au văzut reacția lui Traian Băsescu: a negat vehement c-ar fi declarat așa ceva.
Norocul meu că luasem cu mine stenograma interviului din 2014. Cînd i-am citit lui Traian Băsescu spusele din 31 octombrie a rămas încurcat, motivînd că nu mai ținea minte. După opinia mea, ținea minte. Numai că recunoașterea Declarației ar fi însemnat confirmarea acuzațiilor aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.

- Advertisement -

De ce a ținut Traian Băsescu să n-o sprijine  pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea? Vă imaginați ce-ar fi însemnat pentru Florian Coldea, care a ieșit destul de boțit din războiul cu Elena Udrea, confirmarea de către fostul șef al statului a acuzațiilor aduse de Elena Udrea?

Sunt cîteva ipoteze:

  1. După ce a primit Raportul SRI despre Afacerea de la Paris, Traian Băsescu și-a dat seama că greșise atacînd SRI.
  2. Așa cum se vede și din Jurnal, Traian Băsescu nu ține cont de toate informațiile date de Elena Udrea. N-a ținut cont nici în cazul lui Florian Coldea, unul dintre copiii săi politici.
  3. Traian Băsescu s-a temut să nu încalce norma potrivit căreia șefii de stat duc cu ei în mormînt anumite secrete.
  4. Traian Băsescu s-a împăcat cu Florian Coldea.

Dvs.  cum vă explicați faptul că Traian Băsescu n-a sprijinit-o pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea?

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img