spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeCristoiu despre mana cerească pentru Kovesi

Cristoiu despre mana cerească pentru Kovesi

-

Ion Cristoiu spune că învinuirea Laurei Codruţa Kovesi în al doilea dosar o poate ajuta ca şi candidat la preşedinţie, dar devine periculos pentru postul de procuror şef european. Jurnalistul afirmă că ziua a adus scrisoarea lui Tudorel Toader, dar şi un Ghiţă care a scăpat de mandate: „Avem horă”, transmite Mediafax.

- Reclama -

„Candidat la preşedinţie, da. Posibil procuror european, dar am îndoieli pentru că în calitatea de candidată la preşedinţie o ajută aceste dosare, deoarece nu a intrat în vigoare iniţiativa USR- “Fără penali în politică”. Din punct de vedere al Parchetului European, eu m-aş mai gândi. Pentru că e limpede că Secţia merge mai departe cu ea, probabil îi vor face dosarul, unul destul de primejdios- cel cu represiunea nedreaptă de la Ploieşti. Dacă la primul dosar putea să o întoarcă prin faptul că a adus un infractor în România, acum este vorba despre o acuzaţie gravă pentru un procuror, cea de represiune nedreaptă şi dacă sunt probe că ea a ordonat <<unităţii de elită>> de la Ploieşti aceste represiuni, ca o paranteză- opinia publică ştie că au fost acolo abuzuri, recunoscute inclusiv de CSM- este uşor de construit imaginea unei şefe care a dat ordine la represiune”, a declarat Ion Cristoiu, după audierea Laurei Codruţa Kovesi şi învinuirea ei într-un al doilea dosar.

Jurnalistul spune că dacă este o Uniune Europeană care nu ţine cont de justiţia naţională, există riscul ca pagubele Uniunii să fie foarte mari.

“Avem de a face cu ancheta unui parchet şi din punct de vedere logic ori sunt posibile abuzurile împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi asupra altora, ori în România procurorii sunt corecţi. Nu putem ca la Bruxelles să se vină cu acest basm, procurorii sunt magistrali, cu excepţia celor care o anchetează pe Kovesi. Nu prea merge. Dacă se forţează nota, pagubele sunt uriaşe, vine un nou Parlament European, o nouă Comisie, iar acest Parlament depinde de multe, dacă domină euroscepticii se poate renunţa şi la Parchetul european. Dar momentul de azi este greu, pentru un candidat la preşedinţie este mană cerească”, a mai spus jurnalistul.

Ion Cristoiu susţine că la câţiva ani de la momentul în care alţii vorbeau despre abuzurile procurorilor pe care îi conducea Laura Codruţa Kovesi, acum este rândul lui Kovesi să spună despre aceste abuzuri şi se exprimă chiar la televiziunile „penalilor”.

“Doamna Kovesi iese la TV, de exemplu la Antena 3, şi se plânge de abuzurile procurorilor din România. Mi s-a părut ridicol ca Laura Codruţa Kovesi, acuzată de nerespectarea drepturilor omului, vine şi foloseşte argumentele “penalilor” la televiziunile “penalilor”. Dacă adăugăm şi scrisoarea lui Tudorel Toader, faptul că secţia merge înainte cu un caz sensibil- abuzurile unor procurori- să avem şi cireaşa de pe tort, hăituitul de binom (n.r.: Sebastian Ghiţă) se poate întoarce în România. O să se întoarcă şi Elena Udrea şi avem horă”, a afirmat Ion Cristoiu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img