De nenumărate ori pînă acum am semnalat că refuzul lui Klaus Iohannis de a sta de vorbă cu Poporul e o greșeală fatală, prin care Prea Alesul riscă să nu-și termine nici măcar primul mandat. Lumea modernă nu mai acceptă politicieni care nu stau de vorbă cu Poporul indiferent de șefiile cu care s-au pricopsit vremelnic: Regi, Dictatori, președinți, primari de sătuce. Primarul din Bolotești, comuna din care face parte Găgești Deal, susține săptămînal, prin stația de radio amplicare a comunei, un dialog cu locuitorii.  Începînd cu Fidel Castro și John Kennedy, demnitarii din ultimii zeci de ani au stat de vorbă cu propriul Popor. I-au prezentat acestuia părerile lor despre lume și viață, proiectele lor, și-au explicat deciziile, și-au cerut scuze cînd au greșit, afirmă jurnalistul Ion Cristoiu într-un editorial publicat de Evenimentul Zilei.

Klaus Iohannis refuză cu încăpățînare inexplicabilă pînă și minimele momente de comunicare cu Poporul. Vorbele sale de pe Facebook, scrise de nulități  – nu cred că e atît de mediocru, cum lasă să se priceapă însăilările de rețeaua de socializare– excelează prin  inutilitatea de talaș a ideilor și expresiei. Cotroceniul are o așa-zisă purtătoare de cuvînt. O bucătăreasă amatoare într-ale serviciului public, infinit mai fudulă decît fudului ei șef. Purtătorul de cuvînt al Casei Albe ține conferințe de presă aproape zilnic. Tatiana Bran, de la Casa noastră Albă din Deal, n-a avut pînă acum un singur dialog cu presa, n-a intervenit la nici o televiziune de știri care aborda Politica prezidențială și răspunde solicitările presei cu țîfna uneia deranjată pe scaunul de la coafor, mai spune Cristoiu.

Jurnalistul critică și presa: Ar fi fost normal ca întreaga presă, inclusiv cea care, încălcîndu-și statutul de echidistanță în ciorovăiala politică, i-a făcut campanie electorală, să-l critice pe Klaus Iohannis pentru acest refuz absurd de a sta de vorbă cu Poporul.

Vor veni vremuri cînd Klaus Iohannis va avea nevoie ca de aer de capitalul politic risipit acum prostește și pentru că nimeni din presă nu-i trage de mînecă atrăgîndu-i atenția că trebuie să fie mai  gospodar cu această avere inestimabilă.Nu de alta, dar aceeași presă îl va critica – așa cum s-a întîmplat cu Emil  Constantinescu – pentru prăbușirea în sondaje din ultimul timp de președinției, este concluzia lui Cristoiu.

COMENTARIUL INTEGRAL AL LUI ION CRISTOIU

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?