AcasăAnalizeCRISTOIU: Ambasadorul american n-a catadicsit să participe la comemorarea amărîților de militari...

CRISTOIU: Ambasadorul american n-a catadicsit să participe la comemorarea amărîților de militari români căzuți de dragul SUA

-

Jurnalistul Ion Cristoiu ]l critică joi seară pe blogul său pe ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm,  că nu a participat la comemorarea militarilor români morţi în teatrele de operații din Irak şi Afghanistan.

Din ciclu Sunt mîndru că sunt babuin: Ambasadorul american în România, Hans Klemm, n-a catadicsit să participe la comemorarea amărîților de militari români căzuți de dragul SUA în Afganistan și Irak, este titlul articolului lui Cristoiu.

COMENTARIUL LUI ION CRISTOIU:

Cei 26 de militari români și-au pierdut viața în Afganistan, Irak și Bosnia Herțegovina, trimiși acolo de România la cererea Statelor Unite ale Americii.
România, aliat fidel al Americii, la fel cum a fost în trecut aliat fidel al Germaniei și, mai apoi, al URSS, a pus la dispoziția cruciadelor americane nu numai vieți (26!), dar și mulți bani, deoarece participarea pe fronturile Coalițiilor conduse de Washington implică bani de la Bugetul țării.

Altfel, ca și la Stalingrad în 1942, românii n-au ce căuta la mama dracului, departe de țară, în Cruciade angajate de Marile Puteri în confruntarea lor pentru stăpînirea Planetei.
Și dacă românii au ajuns să moară la mama dracului, în Afganistan, în Irak, de dragul Americii, nu vi se părea normal ca la Comemorarea militarilor români în teatrele de operații să fie prezent și noul ambasador american Hans Klemm?!
Cu atît mai mult s-ar fi impus asta cu cît, de cînd a venit la București, ambasadorul e hiperactiv, implicîndu-se major în politica internă a României, indicînd românilor să iasă în stradă, făcînd aprecieri în legătură cu tot ceea ce se întîmplă în politica românească, mai ceva ca un comentator politic.

De cînd a venit în România ambasadorul american n-a făcut un singur gest menit a dovedi că respectă trecutul poporului român.
N-a pus o floare la Mărășești sau măcar la Mormîntul Eroului necunoscut de la București.
Scriam pe cristoiublog.ro că în iunie 2015 ambasadorul britanic în România a făcut gestul emoționant de a merge pînă la Mărăști, în Vrancea, pentru a depune o jerbă de flori la Mausoleul dedicat uneia dintre cele mai crîncene bătălii din Istoria României.
Ambasadorul american n-a fost la nici un monument al trecutului nostru, la nici o școală din România, la nici un moment ținînd de tradițiile noastre.

N-a fost iată nici măcar la comemorarea amărîților de români care au murit de dragul Americii.
A fost în schimb la toate instituțiile de forță ale României, pe care s-a grăbit să le binecuvînteze.

Explicabil.
Așa făceau ambasadorii americani în țările Americii Latine, zise și ale Curții din dos a Americii.
Acum, nici un ambasador american nu și-ar permite să binecuvînteze instituțiile de forță ale vreunei republici din America Latină sau să se manifeste ca un Dresor trimis de Centru într-o colonie de babuini.
Își permite asta în România!

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...