spot_img
23.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăDezvaluiriCristina Tarcea: Probabil a venit sezonul la revocări şi la Înalta Curte

Cristina Tarcea: Probabil a venit sezonul la revocări şi la Înalta Curte

-

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a reacţionat, marţi, după criticile primite de la ministrul Justiţiei în legătură cu afirmaţiile sale referitoare la revocarea Codruţei Kovesi, spunând că probabil a venit sezonul la revocări şi la instanţa supremă.

- Reclama -

„Haideţi să fim sinceri şi să dăm lucrurile pe faţă. Probabil că şi dumneavoastră sunteţi conştienţi , nu numai eu, că a venit sezonul la revocări şi la Înalta Curte pntru că politicienii pot să o facă mai greu în ceea ce priveşte un judecător , s-a pus în mişcare pur şi simplu marea maşnă a manipulării. Şi de ce spun asta? Mi se impută faptul că am făcut presiuni asupra judecătorilor, că datorită împrejurării că i-am rugat ca în timpul vacanţei judecătoreşti să termine de redactat, de motiat hotărârile restante. Subliniez, hotărârile restante. De ce spun că este o manipulare. Dumneavoastră cunoaşteţi că la data de 1 martie, a fost analizat în cadrul CSM candidatura fostului preşedinte al Secţiei Penale pntru a fi renvestit în funcţie, iar unul dintre motivele pentru care CSM a respins această candidatură a fost şi faptul că nu a sesizat Inspecţia Judiciară pentru redactarea hotărârilor restante. Să înţeleg de aici că CSM a făcut o presiune asupra judecătorilor?”, a declarat Cristina Tarcea, marţi dimineaţă, la sediul CSM.

Şefa instanţei supreme a dat ca un al doilea argument pentru solicitarea către judecătorii din subordine să redacteze motivările restante până la data de 1 septembrie faptul că şi Inspecţia Judiciară a cerut tuturor instanţelor din ţară, inclusiv Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, să prezinte situaţia hotărârilor restante.

„Să înţeleg de aici că Inspecţia Judiciară a făcut presiuni asupra judecătorilor? Exact acelaşi lucru l-am făcut şi eu”, a completat Tarcea.

Întrebată dacă este o ţintă pentru ministrul Justiţiei, Cristina Tarcea a răspuns ironic: „Nu cred că domnul ministru al Justiţiei se coboară până la nivelul meu. Sub nicio formă. Nu ştiu eu cât poate unul sau altul să înţeleagă. Intenţia mea a fost una singură, să-mi exprim cu sinceritate crezul că întotdeauna factorul politic trebuie să se ţină cât mai departe de autoritatea judecătorească. Dacă asta înseamnă a face politică, ei bine, fac politică”, a conchis preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, cu referire la afirmaţiile Cristinei Tarcea, care a acuzat decizia în cazul revocării Codruţei Kovesi ca fiind una politizată, că preşedintele instanţei supreme i-a transmis, cu alte cuvinte, că ar fi trebuit să tacă şi să meargă mai departe.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...