Cristian Diaconescu despre vizita lui Dragnea la investirea lui Trump: JENANT

0
67

Statul român va fi reprezentat la ceremonia de învestire a preşedintelui american, Donald Trump, de ambasadorul la Washington, George Maior. O spune la RFI fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, prim-vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară referindu-se la anunțul că și Liviu Dragnea va fi prezent în SUA.

Cristian Diaconescu califică situaţia drept jenantă: „Mi se pare jenant genul de atitudine… Vreau să vă spun un lucru, în mod categoric, cel desemnat de preşedinte este cel care reprezintă România. Evident, ambasadorul este în mod uzual reprezentantul României şi din acest punct de vedere regulile sunt cât se poate de clare”.

Fostul ministru de Externe declară că „mersul în Statele Unite nu înseamnă firman de domnie (ordin emis de sultan, prin care erau numiţi sau maziliţi guvernatorii şi domnii depinzând de Imperiul Otoman-sursa DEX-n.r.). Am mai văzut ani la rândul genul acesta de raţionament, după părerea mea, servil, cine merge la Washington se întoarce de acolo pe cai mari. Mulţi am mers la Washington şi nu s-a pus niciodată în discuţie o astfel de atitudine, care de ambele părţi ar putea fi umilitoare”.

Cristian Diaconescu e de părere că „modul în care ne poziţionăm public ar trebui să arate un grad mai mare de maturitate”.