spot_img
24.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăhighlightCristian Diaconescu acuză Strategia Naţională de Apărare a Ţării a lui Iohannis

Cristian Diaconescu acuză Strategia Naţională de Apărare a Ţării a lui Iohannis

-

În Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru următorii patru ani a fost inclusă, în premieră, propaganda, prezentată drept o nouă ameninţare la adresa statului român. Potrivit unor surse prezidenţiale, Preşedinţia s-a referit la propaganda rusească, însă fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu se arată intrigat de faptul că nu este explicat clar la ce tip de propagandă se face referire, lăsând loc interpretărilorm scrie adevarul.ro.

- Reclama -

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu critică faptul că Preşedinţia nu a avut curajul de a preciza în Strategia Naţională de Apărare faptul că face referire explicită la propaganda rusească, lăsând loc de interpretări.

„Ar trebui să fie explicat foarte clar la ce tip de propagandă ne referim. Ceea ce mă miră nu este includerea ei în Ghidul privind Strategia Naţională de Apărare, ci lipsa de curaj de a clarifica. Dacă intră în categoria riscurilor înseamnă că se referă la acele mesaje care fac referire la concepte negative, fie pentru suveranitatea, integritatea statului român unde se face propaganda, fie legat de persoane. Mă intrigă că nu au spus-o direct că se referă la propaganda rusească. Şi promovarea intereselor Alianţei Nord-atlantice poate fi propagandă. Nu înţeleg de ce se tem şi nu preciezeză clar la ce se referă, adică statul-emitent şi ţinta. Altfel, nu putem să ne dăm seama, noi poporul, dacă este vorba de un risc sau nu“, a spus Cristian Diaconescu, pentru „Adevărul“.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...