spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeCreșterea economiei germane ar putea fi sub așteptări

Creșterea economiei germane ar putea fi sub așteptări

-

Creşterea Germaniei, cea mai importantă economie europeană, ar putea să fie sub estimări anul acesta, iar sporirea numărului de cazuri de coronavirus ar putea afecta în toamnă activitatea economică, se arată în raportul lunar publicat luni de Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze o creştere de 3,7% în 2021 şi de 5,2% în 2022 dar redresarea din ultimele săptămâni a fost mai timidă decât se previziona şi va afecta probabil datele de la finalul anului, a avertizat Bundesbank.

- Advertisement -

În vară, economia germană s-a bucurat de o creştere robustă, serviciile beneficiind de atenuarea restricţiilor, în urma scăderii numărului de infecţii, ceea ce a sporit veniturile din turism.

Dar în toamnă ar putea fi introduse noi restricţii, dacă va creşte numărul de cazuri, deşi ele nu vor fi atât de stricte ca în 2020, ţinând cont de progresele înregistrate în campania de vaccinare din Germania, apreciază Bundesbank.

- Advertisement -

„Varianta Delta şi declinul ritmului vaccinării ar putea duce din nou la restricţii, care vor afecta în toamnă activitatea economică”, susţine Banca Centrală a Germaniei.

Analiştii apreciază că ponderea mare ocupată de industrie a ajutat economia germană să treacă mai bine prin pandemie comparativ cu majoritatea economiilor importante din zona euro dependente de turism, care abia cum încep să recupereze decalajul şi deja se confruntă cu noi restricţii de călătorie pe fondul unui nou val de infecţii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img