spot_img
5.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeCrește vârsta minimă de la care pot fi conduse trotinete electrice. Purtatul...

Crește vârsta minimă de la care pot fi conduse trotinete electrice. Purtatul căștii devine obligatoriu 

-

Deputatul PSD, Laura Vicol, a propus, în contextul dezbaterilor din Parlament pentru modificarea legislației care reglementează circulația pe drumurile publice, creșterea vârstei minime, de la 14 la 16 ani, pentru cei care pot conduce trotinete electrice, precum și obligativitatea ca aceștia să poarte cască de protecție, indiferent de vârstă.  

- Reclama -

”Din păcate, experiența ultimilor ani arată că este nevoie de măsuri pentru a preîntâmpina accidentele și pentru a aduce ordine și responsabilitate într-o zonă încă reglementată deficitar. Lipsa de responsabilitate îi face pe mulți un pericol pentru ei și pentru cei din jur. În 4 ani, numărul de accidente grave de circulaţie în care au fost implicaţi utilizatori de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori, conform datelor pe care instituțiile abilitate le dețin” își argumentează Laura Vicol propunerile. 

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților se declară o susținătoare a ”mersului pe bicicletă, a neutilizării autoturismelor în exces, a unui mediu urban relaxat și nesufocat de trafic”, dar arată că a conduce un mijloc de transport pe drumurile publice nu se poate face ”după capul fiecăruia”.

”A folosi un mijloc de transport pe drumurile publice nu se poate face, românește vorbind, ”după capul fiecăruia”. Adică, fără cunoașterea minimă a regulilor de circulație, fără a ne asigura că suntem capabili să ținem sub control ceea ce avem sub scaun sau șa, fără să ne pese de riscurile pentru cei din jur și pentru noi înșine” declară social-democrata.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img