spot_img
36.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeCredit Suisse: Scade continuu rolul jucat de dolarul american

Credit Suisse: Scade continuu rolul jucat de dolarul american

-

Scăderea continuă a rolului jucat de dolarul american în rezervele valutare globale „pare destul de probabilă”, a declarat Credit Suisse în raportul său privind viitorul sistemului monetar, publicat miercuri.

- Reclama -

„O reducere suplimentară a rolului dolarului american în rezervele valutare globale este posibilă și, de fapt, pare destul de probabilă, în opinia noastră”, au spus analiștii Credit Suisse. Ponderea dolarului în rezervele valutare este încă un indicator al „hegemoniei sale”, a spus banca. În același timp, „există unele dovezi că marile bănci centrale se diversifică departe de dolarul american, posibil pentru a limita riscurile de sancțiuni”, a menționat Credit Suisse.

- Advertisement -

„Cota dolarului american în rezervele valutare globale a scăzut în ultimele două decenii, extinzând efectiv tendința care se instaurase la sfârșitul anilor 1970 după deconectarea dolarului american de aur și perioada de instabilitate macro-înaltă în Statele Unite”, au remarcat analiştii băncii.

„Lumea s-a îndreptat treptat către un sistem monetar mai multipolar”, a spus Credit Suisse în raportul său. „Întrebarea este dacă acest proces va continua într-o manieră destul de lină sau dacă am putea vedea mișcări bruște într-o direcție sau alta, ceea ce indică faptul că o rupere sau un pivot structural este în curs”, au adăugat analiștii.

- Advertisement -

„Pentru viitorul previzibil, nu există candidați clari pentru a înlocui dolarul american ca monedă principală”, a concluzionat Credit Suisse. „Crearea unei monede globale rămâne iluzorie – asta ar necesita un mediu geopolitic intens cooperant”, a spus banca.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img