spot_img
1.2 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăAnalizeCotidianul italian La Repubblica: La originea epidemiei de variola maimuței a fost „Gay Pride”...

Cotidianul italian La Repubblica: La originea epidemiei de variola maimuței a fost „Gay Pride” din Gran Canaria

-

La originea epidemiei de variola maimuței a fost „Gay Pride” din Gran Canaria, scrie cotidianul italian La Repubblica. 80.000 de persoane au participat. Asociațiile gay se apără: „Noi am dat prezervative gratis”.

- Reclama -

În centrul Yumbo din Maspalomas, în sudul Gran Canaria, insula spaniolă unde vântul aduce nisipul Saharei pe plaje, s-a întâmplat ceea ce specialiștii în boli infecțioase numesc „eveniment de amplificare”. Ceva din manualele de epidemiologie.Aproximativ 80.000 de persoane, din 5 până în 15 mai au participat la o petrecere non-stop, zi și noapte. Printre aceștia a fost cel puțin un purtător al variolei maimuțelor, virusul care se transmite în multe moduri, teoretic și prin căile respiratorii, dar mai ales cu contact fizic apropiat, scrie Ziarul Românesc din Spania.

Când muzica de la Centrul Yumbo s-a oprit definitiv, mai mult de patru din cinci participanți s-au întors acasă, adică în Spania continentală sau în Italia, Belgia, Germania, Franța sau chiar în țările din nordul Europei. Unii fuseseră infectați.

La Maspalomas a avut loc un eveniment foarte popular, cea de-a douăzecea ediție a „Gay Pride” de iarnă. Aceasta este considerată cea mai importantă destinație europeană pentru turismul LGBTQ+.

Spania a avut în 26 mai cel mai mare număr de cazuri pozitive, 84. Dintre acestea, șase locuiesc în Insulele Canare și patru au fost la Gay Pride, explică „Consejeria de sanidad” din Las Palmas, capitala arhipelagului.

Printre magazinele Centrului Yumbo și în comunitatea gay locală, compusă în principal din străini care au ales să locuiască în această bucată de Europa de lângă coasta africană, circulă două temeri. Cel al stigmatizării orientărilor sexuale și cel al unei afectări a afacerilor din turism. 

Edward Timon, din Anglia, este unul dintre cei care au decis să locuiască în Gran Canaria, unde a ajuns în urmă cu peste zece ani. Este un activist al comunității gay și editor al unui site de informații. 

„Sunt îngrijorați, ca toți cei de aici, pentru că ceea ce se întâmplă ar putea pune Maspalomasul nostru într-o lumină proastă”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img