Costel, ministrul de la Mediu, l-a ”aranjat” pe banii statului pe finul Sorinel

0
95

Sorinel a intrat într-un CA la un Fond de Garantare al Ministerului de Finanțe. O dată pe lună se duce la o ședință la Focșani, i se plătește diurnă, transport, cazare și vine acasă cu 500 de euro. Sorin Afloarei a terminat Finanțe, teoretic, dar n-a profesat niciodată până la 29 de ani. În februarie a devenit expert economist la ANCOM, o rezervație pentru pile de partid. Venitul lunar a crescut în 6 luni la Putere de la 0 la 12.000 de lei, plus un tonomat cu flori în Aeroport. Nu-i rău pentru nicio zi de muncă, scrie Reporter Is.

DIN DEZVĂLUIRILE REPORTER IS:

Cine vrea un ciubuc de 2.300 de lei net pe lună să discute cu nașul Costel Alexe. Sorin Afloarei, finul, tocmai s-a lipit și de un loc de membru CA la Fondul Național de Garantare a Creditelor Pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA – IFN) – Filiala Focșani. Venitul lunar este bătut în cuie, postul este pe 4 luni, cu posibilitatea de prelungire.

Banii sunt bineveniți lângă ceilalți 2.000 de euro de la ANCOM, cei 1.400 de lei de la Consiliul Județean, plus tonomatul de flori de la Aeroport. Chestiunea s-a rezolvat în ședința din 27 aprilie a filialei, la ședința AGA.
„Nu este vreun criteriu de pregătire pentru a intra în CA la o filială a fondului. Propunerea și numirea se fac de către AGA”, explică un funcționar de la sucursala din București. Cu alte cuvinte, propunerea este exclusiv politică.

Caz rezolvat: o pilă din București s-a retras

Sorin Afloarei, finul liberal al șefului Organizației Județene PNL Costel Alexe, este de două săptămâni în consiliul de administrație al Fondului Local de Garantare Focșani IFN – Filiala FNGCIMM. Conform documentului eliberat în urma ședinței, venitul lunar net pentru următoarele 4 luni de mandat este de 2.300 de lei.
Afloarei l-a înlocuit din funcție pe Victor Emanuel Puiu, din Mogoșoaia. Acestuia i-a fost respinsă prelungirea cu 2 luni a mandatului, fiind adus tânărul Afloarei în locul său, pe 4 luni. În același document se menționează că mandatul îi poate totuși înceta mai devreme dacă este revocat sau este ales alt Consiliu de Administrație.
Sorin Afloarei nu a înlocuit pe oricine în CA-ul filialei de la Focșani a FNGCIMM. Victor Emanuel Puiu este directorul executiv al Directiei Juridice de la nivel central în cadrul instituției. REPORTER DE IAȘI a încercat să-l contacteze, dar nu a fost găsit. Schimbarea sa arată că Alexe e o pilă mai mare în prezent.

După ANCOM, expert financiar și în fonduri de garantare

FNGCIMM are 9 puncte în țară: sucursale la București, Cluj Napoca, Iași, Bacău; reprezentanțe la Ploiești, Suceava; filiale la Craiova, Sfântu Gheorghe, Focșani. Este instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări. Acordă garanții de până la 80% din fonduri de stat pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse de către IMM-uri. Filialele n-au mai mult de 5-6 angajați, dar prezența în Consiliile de Administrație se plătesc bine.
Este instituția care analizează de risc cererile de credite ale IMM-urilor, dar și la Prima Casă. Fondul mai instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și pentru crearea și susținerea de locuri de muncă. Funcționează ca o societate comercială cu acționar unic statul român și este supravegheată de BNR.

INTEGRAL DEZVĂLUIRILE REPORTER IS