spot_img
8.7 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăAnalizeCosmonaut rus de la bordul stației ISS: Agravarea unor boli cronice sunt...

Cosmonaut rus de la bordul stației ISS: Agravarea unor boli cronice sunt aici excluse. Pe orbită, juliturile și rănile se vindecă mai repede decât pe Terra

-

Pe orbită, juliturile și rănile se vindecă mai repede decât pe Terra, dar fenomenul reclamă un studiu suplimentar, a anunțat cosmonautul Serghei Kud-Svercikov, aflat acum la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), scrie publicația ”Vzgliad”.

”După părerea mea obiectivă, rănile se vindecă mai repede, aici”, a răspuns Kud-Svercikov, întrebat fiind dacă imponderabilitatea influențează regenerarea pielii după julituri și a zgârieturi.

- Reclama -

În opinia lui, vindecarea în spațiu poate fi mai rapidă, grație aerului purificat și uscat și a absenței unui număr mare de diferite bacterii. Kud-Svercikov, membru al echipajului rus de pe ISS, consideră că această chestiune trebuie studiată mai mult. ”În prezent, de astfel de cercetări se ocupă specialiștii Institutului pentru probleme medico-biologice”, a explicat cosmonautul rus.

De asemenea, el a relatat că membrii echipajului se străduiesc să fie atenți, să nu se rănească, deși, problemele de sănătate neașteptate pot fi considerate, în cazul lor, prea puțin probabile. De altfel, cosmonautul a recunoscut că nu a auzit ca, pe ISS, să fi fost cineva bolnav. Mai ales că starea de sănătate a membrilor echipajelor este permanent monitorizată de specialiști în medicină, pe durata întregii cariere.

”Situații neașteptate – ceva de genul unei apendicite, despre care toți întreabă – nu știu de ce, dar agravarea unor boli cronice, astfel de situații neașteptate sunt, aici, excluse”, a subliniat Kud-Svercikov.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img