spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăAnalizeCoronavirusul lasă goale magazinele din UK

Coronavirusul lasă goale magazinele din UK

-

Cea mai afectată ţară europeană de coronavirus rămâne Marea Britanie, unde evoluţia pandemiei aduce şi o criză majoră pe piaţa forţei de muncă. Peste un milion de angajaţi sunt obligaţi să stea în carantină şi nu pot merge la serviciu pentru că au fost în contact cu persoane bolnave. Aşa că rafturile multor magazine alimentare sunt din nou goale, pentru că nu mai are cine să aducă produsele din depozite.

- Reclama -

În ultima săptămână, în Marea Britanie peste 330.000 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus. Acest fapt a impus izolarea nu doar a lor, ci și a persoanelor care s-au aflat în apropierea lor. Sistemul național de sănătate a dezvoltat o aplicație care te alertează pe telefonul mobil dacă te-ai aflat în apropierea unei persoane infectate, chiar dacă nu o cunoști; de exemplu, când ai fost în autobuz, în drum spre serviciu. Dacă primești un astfel de mesaj, intri în izolare. Se estimează că, în acest moment, peste un milion de britanici care nu au coronavirus, dar s-au aflat în apropierea unei persoane infectate nu pot merge la serviciu, întrucât se află în carantină. Acest lucru creează probleme majore în economie, inclusiv în sectorul alimentar. Supermaketurile au, în general, stocurile necesare, dar nu au suficienți angajați care să pună produsele pe rafturi sau să le vândă. Unul din lanțurile de supermaketuri, Iceland, a anunțat că angajează urgent 2.000 de oameni care să ină locul celor care se află în izolare. Autoritățile au cerut populației să nu se panicheze și să nu cumpere mai mult decât are nevoie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...