spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeCoronavirus Made in Italy: 3 cazuri din nordul țării. NICI UNUL NU...

Coronavirus Made in Italy: 3 cazuri din nordul țării. NICI UNUL NU A FOST ÎN CHINA/ UPDATE: 14 NOI CAZURI

-

Micul oraş Codogno, din nordul Italiei, unde şase persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, printre care şi un bărbat în vârstă de 38 de ani aflat la terapie intensivă, a decis vineri închiderea tuturor locurilor publice, informează France Presse și Agerpres.

UPDATE: Epidemia de coronavirus s-a agravat vineri în nordul Italiei, oficialii anunţând 14 noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia şi alte două suspecte în cea vecină, Veneto, relatează Reuters.

Primul caz din Codogno, un italian în vârstă de 38 de ani, este spitalizat la terapie intensivă. Soţia sa şi un prieten împreună cu care făcea sport sunt celelalte două cazuri confirmate. Niciunul dintre cei trei nu a fost în China.

Primarul acestei localităţi ce numără circa 15.000 de locuitori, Francesco Passerini, a dispus închiderea imediată pentru o perioadă cuprinsă între 48 de ore şi cinci zile a şcolilor, birourilor municipale, magazinelor alimentare, barurilor, discotecilor, sălilor de sport, etc.

Primarul şi-a motivat decizia prin ”situaţia alarmantă creată” în această localitate după descoperirea a şase cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID-19.

Trei dintre cele şase persone sunt confirmate a fi infectate cu noul coronavirus, iar celelalte trei au avut un rezultat pozitiv la primul test, rezultatul celui de-al doilea nefiind deocamdată cunoscut.

Italia are în prezent şase cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, fără cele trei care aşteaptă rezultatul celui de-al doilea test.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img