Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița: Am lansat un proiect unic în țară: Programul Județean de Dezvoltare Locală

0

Am lansat astăzi un proiect unic în țară: Programul Județean de Dezvoltare Locală – PJDL Așa cum am promis dâmbovițenilor, voi face tot posibilul pentru ca toate localitățile județului nostru să se dezvolte unitar. Alături de colegii mei din conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, vom veni în ajutorul primăriilor și vom sprijini financiar investițiile pe care le au în vedere pentru următorii 4 ani, a anunțat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

PLANUL LUI CORNELIU ȘTEFAN:

Vreau, în primul rând, să diminuăm diferențele dintre mediul rural şi cel urban în ceea ce privește calitatea vieții, iar PJDL va avea un rol major în acest sens.

Am creat astăzi instrumentul prin care Consiliul Județean va susține financiar proiectele tuturor primăriilor care vor să investească în:

➡️ drumurile județene care trec prin centrele civice ale localităților;

➡️ construirea, modernizarea, extinderea trotuarelor, iluminatului public, a sistemelor pluviale;

➡️realizarea de stații pentru transportul în comun;

➡️ amenajare parcări;

➡️ rețele de apă-canal;

➡️ protejarea mediului;

➡️ infrastructură sportivă;

➡️ construirea și modernizarea instituțiilor de învățământ;

➡️ cabinete medicale și dispensare care să asigure acces cât mai rapid la servicii de sănătate.

✅ Vreau ca, până în 2024, cu ajutorul acestui program, să reabilităm 500 de km de sisteme de colectare și dirijare a apelor dintr-un total de 865 de km de drumuri județene. De finanțări vor beneficia toate localitățile, indiferent de rangul acestora. Fie că vorbim de comune, orașe sau municipii, toate pot depune cereri de finațare, dar, un aspect foarte important de care trebuie ținut cont, Consiliul Județean Dâmbovița susține maximum 50% din valoarea totală a proiectului, solicitantul urmând să contribuie, la rândul său, cu cel puțin jumătate din suma necesară implementării acestuia.

MATERIAL DIFUZAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS SRL LA COMANDA PSD DÂMBOVIȚA. Cod mandatar 11200020