Corespondentul Radio Europa Libera la Bruxelles: Idiotilor, nu Grecia a declansat criza mondiala, ci America/ Bancile germane, austriece, franceze etc au creat putregaiul de la Atena

0
3990

Dan Alexe, corespondentul Radio Europa Libera la Bruxelles, ii ataca pe facebook pe cei care critica Grecia in relatia cu creditorii internationali.  Alexe a postat de mai multe ori luni pe siteul de socializare.

Idiotilor, este concluzia lui Dan Alexe.

alexe1Când cad peste tine datorii atât de mari (nu Grecia a declanșat criza mondială, ci America cu speculațiile de pe Wall Street, împrumuturi „putrede” și „subprimes”, nu Tsipras și Syriza și stânga greacã au sifonat împrumuturile de la băncile nemțești, ci guvernele anterioare de la Atena), când vin peste tine datorii atât de mari, aștepți de la creditori să-ți dea un răgaz… Pare si in interesul lor. O suspendare legitimă a datoriilor, o vreme, ca să poți respira… Să te refaci economic, ca să poți plăti dupã aia, mãcar o parte, afirma corespondentul Europei Libere la Bruxelles.

alexe2Ce nu înțelege românul anti-helen, care se bucură de necazul grecilor fără să priceapă ce-a fost acolo este că Grecia a fost expusă două decenii mai mult decât România manipulărilor băncilor occidentale. Manipulări la propriu, mai spune Dan Alexe.

alexe3Datoria greaca este in primul rand o datorie privata, nu una publica, a guvernelor care au fost…Bancile germane, austriece, franceze etc. au oferit imprumuturi oricui voia, cum au facut si alea din America cu imprumuturile ipotecare „putrezite”… E o vina moralã la fel de gravã a bãncilor ca impinsul la consumul de droguri. Apoi, cand a venit criza, premierul precedent Samaras, in acord cu Germania si Franta, a cumulat ansamblul datoriei private grecesti cu datoria (mult mai mica) a statului… Ca sa justifice rambursarea bancilor straine.Acel „bailout” care a fost pana acum, a servit aproape exclusiv la rambursarea bancilor straine (vinovate), dar s-a adunat in acelasi timp cu datoria precedenta. Pensionarii si chelnerii greci (trandavi prin definitie dupa mintea voastra) trebuie sa plateasca acum. Ati mai si crezut legendele stupide, propagate in presa, ca s-au strans 320 miliarde de euro datorie pentru cã nu-ti da chitanta TVA la tzatziki in crâșma din Ierissos, unde aștepți tu bacul pentru Athos, este concluzia corespondentului Europei Libere la Bruxelles.