spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneCoreea de Sud și China, alianță împotriva Coreei de Nord

Coreea de Sud și China, alianță împotriva Coreei de Nord

-

Coreea de Sud şi China au decis să iniţieze acţiuni dure împotriva Coreii de Nord dacă Phenianul va testa un nou dispozitiv nuclear sau o rachetă intercontinentală. Anunţul a fost făcută după o întrevedere la Seul între reprezentanţii Chinei şi ai Coreii de Sud, transmite BBC.

- Reclama -

Cele două state sunt în dispută cu privire la desfăşurarea unui scut antirachetă, dar se pare că au lăsat divergenţele deoparte pentru a discuta problema presantă a testelor nucleare derulate de Coreea de Nord.

Phenian continuă să îşi dezvolte capabilităţile militare, în ciuda sancţiunilor din ce în ce mai dure impuse de ONU. Decizia Statelor Unite de a trimite o flotă de nave de război în apele din jurul Peninsulei Coreene a determinat China şi Coreea de Sud să ia, la rândul lor, o poziţie faţă de Coreea de Nord, pentru a evita totodată şi o acţiune unilaterală a SUA faţă de Phenian.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...