spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăAnalizeCoreea de Sud provoacă România în Coreea de Nord

Coreea de Sud provoacă România în Coreea de Nord

-

Ministrul de externe sud-coreean, Kang Kyung-wha, a cerut vineri României să joacă un rol-cheie în sprijinirea procesului de pace din Peninsula Coreeană, în special în timpul perioadei în care va deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, în prima jumătate a anului viitor, relatează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

- Reclama -

Într-o întâlnire cu omologul său român Teodor Meleşcanu la Seul, şeful diplomaţiei sud-coreene a subliniat importanţa ‘vocii şi leadership-ului’ României într-un moment în care Coreea de Sud îşi concentrează eforturile diplomatice pe obiectivul de a obţine denuclearizarea completă a peninsulei şi de a aduce o pace durabilă.

La rândul său, Meleşcanu a spus despre Coreea de Sud că este unul dintre cei mai importanţi parteneri pentru România. Îmbunătăţirea legăturilor politice şi economice cu Seulul este o chestiune majoră pentru România, a adăugat el.

El a mai spus că România speră să găsească mijloace substanţiale pentru a ajuta la progresul procesului de pace.

În cadrul întrevederii, cele două părţi au discutat despre o serie de alte chestiuni, cum ar fi viitoarea ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi cooperarea pe scena internaţională, inclusiv în interiorul ONU.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...