spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeCoreea de Sud provoacă România în Coreea de Nord

Coreea de Sud provoacă România în Coreea de Nord

-

Ministrul de externe sud-coreean, Kang Kyung-wha, a cerut vineri României să joacă un rol-cheie în sprijinirea procesului de pace din Peninsula Coreeană, în special în timpul perioadei în care va deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, în prima jumătate a anului viitor, relatează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Într-o întâlnire cu omologul său român Teodor Meleşcanu la Seul, şeful diplomaţiei sud-coreene a subliniat importanţa ‘vocii şi leadership-ului’ României într-un moment în care Coreea de Sud îşi concentrează eforturile diplomatice pe obiectivul de a obţine denuclearizarea completă a peninsulei şi de a aduce o pace durabilă.

- Advertisement -

La rândul său, Meleşcanu a spus despre Coreea de Sud că este unul dintre cei mai importanţi parteneri pentru România. Îmbunătăţirea legăturilor politice şi economice cu Seulul este o chestiune majoră pentru România, a adăugat el.

El a mai spus că România speră să găsească mijloace substanţiale pentru a ajuta la progresul procesului de pace.

- Advertisement -

În cadrul întrevederii, cele două părţi au discutat despre o serie de alte chestiuni, cum ar fi viitoarea ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi cooperarea pe scena internaţională, inclusiv în interiorul ONU.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img