Coreea de Nord acuză SUA după vizita lui Mike Pompeo la Phenian

0
105
Coreea de Nord și-a exprimat regretul față de atitudinea Americii în timpul discuțiilor la nivel înalt cu secretarul de stat american Mike Pompeo de la Phenian și a acuzat Washingtonul că a cerut denuclearizarea unilaterală a Coreei de Nord.

„Ne așteptam ca SUA să vină cu măsuri constructive pentru a contribui la construirea încrederii în spiritul reuniunii și discuțiilor. Cu toate acestea, atitudinea SUA a fost într-adevăr regretabilă „, se arată într-o declarație emisă de Agenția centrală de știri coreeană , citând un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Statele Unite au trădat spiritul summitului de luna trecută din Singapore dintre președintele Donald Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, făcând cereri unilaterale privind denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă (CVID) a Coreei de Nord.

Potrivit oficialului nord-coreean, rezultatul discuțiilor ulterioare a condus la o „fază periculoasă care ne-ar putea schimba dorința de denuclearizare care a fost fermă”.

Coreea de Nord susține că a așteptat ca Washingtonul „să ofere măsuri constructive care să contribuie la construirea încrederii în spiritul summitului liderilor”, a spus oficialul. „Cu toate acestea, atitudinea și poziția pe care SUA au arătat-o ​​în prima întâlnire la nivel înalt au fost regretabile”, a concluzionat el.

Ea vine la doar câteva ore după ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a susținut că a făcut progrese „în aproape toate problemele centrale” în discuțiile sale la Phenian.

„Cred că am făcut progrese în fiecare element al discuțiilor noastre”, a spus el, potrivit unui raport al jurnaliștilor americani care l-au însoțit în Coreea de Nord.