spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeConturile Wagner de pe rețelele sociale rusești au fost blocate

Conturile Wagner de pe rețelele sociale rusești au fost blocate

-

Organismul de pază rusesc al presei Roskomnadzor a blocat accesul la conturile companiei militare private Wagner pe rețelele de socializare VKontakte pentru a preveni apelurile de participare la o revoltă armată, a declarat biroul de presă al organului de pază pentru TASS sâmbătă.

Contul Wagner de pe rețeaua de socializare VKontakte a informat sâmbătă mai devreme că grupul a fost blocat la cererea Roskomnadzor. Un corespondent TASS a mai aflat că și contul Wagner de pe rețelele de socializare Odnoklassniki a fost blocat. La încercarea de a intra în cont, un mesaj spunea că grupul nu a putut fi găsit, a fost inaccesibil sau șters.

- Advertisement -

„Unele resurse sunt restricționate pentru a preveni răspândirea apelurilor de participare la o revoltă militară”, a spus organul de pază, ca răspuns la o întrebare despre motivele blocării companiei militare private Wagner pe rețelele de socializare VKontakte.

În seara zilei de 23 iunie, canalul Telegram al fondatorului companiei militare private Wagner, Yevgeny Prigozhin, a postat mai multe înregistrări audio cu declarațiile sale, în care susținea că ar fi fost lansate lovituri împotriva formațiunilor sale și a acuzat conducerea militară a țării de acest lucru. În urma acestui fapt, Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a deschis un dosar penal pentru un apel la o revoltă armată. FSB i-a îndemnat pe luptătorii lui Wagner să nu se supună ordinelor lui Prigojin și să ia măsuri pentru detenția lui.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img