spot_img
2 C
București
luni, noiembrie 18, 2024
AcasăAnalizeControversatul medicament testat împotriva coronavirusului în Franța și UE. Și Trump l-a...

Controversatul medicament testat împotriva coronavirusului în Franța și UE. Și Trump l-a lăudat

-

- Reclama -

800 de pacienți francezi atinși de coronavirus vor fi incluși într-un test clinic ce se derulează la nivel european. Bolnavii vor fi tratați cu clorochină – un antiviral utilizat, în mod normal, în tratamentul paludismului, transmite RFI.

- Reclama -

Și președintele american Donald Trump a invocat acest medicament,

- Advertisement -

RELATAREA RADIO FRANCE INTERNATIONALE:

Profesorul francez Didier Raoult – specialist în boli tropicale și director al Spitalului de Boli Infecțioase din Marsilia este cel care promovează acest tratament, după ce l-a utilizat pe proprii bolnavi de Covid-19 iar rezultatele au fost foarte bune. Luni, la acest spital au venit sute de persoane pentru a se verifica dacă au noul virus. Ei au stat la coadă între trei și cinci ore pentru a ajunge să se verifice dacă sunt purtători de coronavirus.

- Advertisement -

«Discovery» se numește testul clinic european ce a debutat luni și în care vor fi testate practic patru tratamente împotriva Covid-19. 

În Franța, 800 de bolnavi spitalizați în Paris, Lyon, Strasbourg, Lille și Nantes au fost invitați să participe, pe bază de voluntariat. 

Patru tratamente și cinci molecule vor fi testate în total, printre care și faimoasa clorochină. 

Acest antiviral, utilizat până acum pentru tratarea paludismului, nu era inițial prevăzut să fie inclus în acest program.

Profesorul Didier Raoult, șeful Spitalului universitar de Boli Infecțioase din Marsilia a condus propriul test pe 24 de pacienți spitalizați administrându-le clorochină asociată cu azitromicină – un antibiotic. După șase zile, doar 25 % cintre bolnavi mai aveau coronavirus iar restul erau vindecați.

Unii dintre colegii săi atenționează asupra faptului că acest antiviral – clorochina poate determina efecte secundare periculoase.

Prudente, autoritățile sanitare au adăugat, în cele din urmă, acest tratament la testele ce erau deja planificate la nivel european.

Înaltul Consiliu de Sănătate Publică din Franța recomandă doctorilor să nu utilizeze clorochina decât în cazurile grave și sub supraveghere medicală strictă, anunța luni seară ministrul Sănătății, Olivier Véran.

«Clorochina face parte din medicamentele care pot declanșa probleme de ritm cardiac”, explică, la rândul său, profesorul Olivier Bouchaud, șeful serviciului de boli infecțioase de la Spitalul din Avicenne, Bobigny.

Institutul național de Cercetare Medicală – INSERM este organismul care conduce cercetarea în Franța și promite că tratamentul va fi evaluat după primele 15 zile de la începutul administrării antiviralului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img