de Andrei Bădin
M-am abținut să comentez înfruntările din America deoarece situația de pe teren o poate înțelege numai cineva care a trecut pe acolo și a priceput diferența dintre metropolele cosmopolite pro orice minoritate și Midle-ul conservator. La cum merg lucrurile povestea se transformă în altceva: revoltele au ajuns și prin Europa, iar ”publicul-țintă” (oameni rămași fără job din coronavirus, plus evident scandalagii de profesie) e dispus să ia cu asalt orice magazin de lux, dar se mulțumește și cu unul de cartier. Revolte din astea au mai fost în suburbiile Parisului și la Londra acum câțiva ani. De data asta se pot extinde pe fondul foamei.
De exemplu, în Spania, numărul oamenilor care stau la mâna unei mese calde oferite de biserici, ONG etc a crescut alarmant. Oamenii mai ales de la foame devin nervoși, iar perspectiva asta era de așteptat din momentul carantinării forțate. Oamenii au stat acasă și și-au mâncat economiile și acum țipă de foame. Iar foamea face din om, animal.
Că or fi manipulați, e o teorie de luat în calcul. Dar poți manipula atunci când masa critică e formată. Când stomacul e gol și nu plin. Ceea ce avem acum. QED.