spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeCONTROVERSA BUCIA/ Fost inspector ONU pentru supravegherea armelor de distrugere în masă...

CONTROVERSA BUCIA/ Fost inspector ONU pentru supravegherea armelor de distrugere în masă irakiene cere Ucrainei să prezinte dovezi: Până acum, Ucraina nu face decât „să răspândească literalmente dezinformare”

-

Scott Ritter, fost inspector ONU pentru supravegherea armelor de distrugere în masă irakiene, consideră că autoritățile ucrainene ar trebui mai întâi să ofere dovezi medicale înainte de a face declarații cu privire la evenimentele de la Bucia. 

„Oricine trage concluzii pripite bazate pe înregistrări video neverificate, primite de la cineva cunoscut pentru că face afirmații sălbatice de propagandă și nu așteaptă nicio confirmare, ar trebui probabil să înceteze să se mai numească jurnalist”, a spus Ritter, citat de TASS. 

- Reclama -

Potrivit acestuia, datele expertizei medicale ar arăta ora decesului, cauza morții și dacă trupul neînsuflețit a fost mutat după deces. El a îndemnat partea ucraineană să răspundă la aceste trei întrebări pentru fiecare dintre cadavre și abia după aceea să caute responsabili. 

„Să vedem dacă partea ucraineană vine cu date medicale verificabile care să-i susțină acuzațiile”, a spus expertul, adăugând că până acum, Ucraina nu face decât „să răspândească literalmente dezinformare”. 

Ritter consideră că, în momentul de față, opinia publică este modelată de metodele războiului informațional, menit doar să prezinte Rusia într-o lumină negativă. El a adăugat că este necesar să așteptăm mai întâi rezultatele expertizei, „înainte de a numi vinovații”. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img