Controlorii de zbor amenință cu greva generală

0
130

Angajații ROMATSA amenință cu greva generală, după ce luna trecută, controlorii de zbor au făcut o grevă de avertisment de două ore, transmite Digi 24.

Sindicaliștii de la ROMATSA acuză conducerea companiei că nu a respectat rezultatul temporar al negocierilor pe care le-au avut cu Ministerul Transporturilor.

Angajații ROMATSA îl acuză pe directorul companiei că face angajări și sporuri preferențiale, în condițiile în care controlorii de zbor nu au contract colectiv de muncă. 

„Am avut o înțelegere cu ministrul Transporturilor ca pe perioada în care el se află în concediu să nu aibă loc negocieri. În acea perioadă în care am avut discuții cu el am încheiat niște procese verbale semnate de reprezentanții patronatului ROMATSA și reprezentanții sindicatului, prin care ne-am angajat la anumite aspecte. Din păcate, dupa ce dl ministru a plecat în concediu, s-a întors din concediu dl general Stanciu (Aurel Stanciu, directorul general al companiei, n.r.) și acesta nu a ținut cont de absolut nimic din ce am agreat. Am agreat să nu se mai cheltuiască niciun ban, să nu se mai dea sporuri preferențiale, pentru că domnia sa, încercând să mituiască anumiți oameni, a venit cu tot felul de propuneri”, a spus liderul de sindicat de la ROMATSA, Gabriel Tudorache.

„Atâta timp cât nici măcar un document semnat cu ministrul Transporturilor nu se ține cont de el, având în vedere că au trecut trei luni de când nu avem contract colectiv de muncă, în momentul în care directorul general nu face decât să dea sporuri cui dorește dânsul, nu mai avem altă soluție decât greva generală pe care mâine sau poimâine o să o anunțăm”, a mai spus reprezentantul controlorilor de zbor.