spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeContractul Blue Air pentru achiziționarea Air Moldova, ilegal? Acuzațiile șefului comisiei parlamentare...

Contractul Blue Air pentru achiziționarea Air Moldova, ilegal? Acuzațiile șefului comisiei parlamentare de investigare a privatizărilor de la Chișinău

-

Privatizarea fostei întreprinderi de stat „Air Moldova” a fost un exercițiu „netransparent, ineficient și ilegal”, a declarat Igor Munteanu, președintele comisiei parlamentare de investigare a privatizărilor, citat de Agora.md, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Munteanu, după audieri în Parlament, a cerut între altele un audit complex, pentru a se verifica dacă sunt respectate prevederile contractului de privatizare:„Conform contractului de privatizare, compania care a cumpărat această proprietate din partea statului are obligația ca, timp de trei ani, să se afle sub regim de monitorizare. Compania nu poate să gajeze și să înstrăineze bunuri în această perioadă fără acordul R. Moldova. Auditul este extrem de necesar”, a mai spus Munteanu.

Agenția Proprietății Publice a anunțat în octombrie 2018 că „Air Moldova” a fost cumpărată de firma „Civil Aviation Group”, formată de compania românească Blue Air și un grup de investitori din Republica Moldova. Civil Aviation Group s-a obligat să achite 50 de milioane de lei în buget și să preia datoria de peste 1,2 miliarde de leia companiei „Air Moldova”. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...