După prințul Paul al României, despre care soția spune că ar fi în Portugalia, un alt condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” a dispărut de la domiciliu. Nela Ignatenko, fostă Păvăloiu(56 de ani), condamnată la 5 ani închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, nu a fost găsită de polițiști la domiciliu, fotografia ei fiind postată la secțiunea „urmăriți” a Poliției Române.
PORTRETUL FUGAREI FĂCUT DE RADIO EUROPA LIBERĂ:
Actuala doamnă Ignatenko a postat un ultim mesaj pe pagina de Facebook, din care aflăm că „Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta”, textul fiind publicat imediat după ce poza sa a apărut pe site-ul Poliției Române. Recent căsătorită cu „contele Albert Alexei von Kloss-Ignatenko, savant-cosmist şi om de ştiinţă iluminist”, un ucrainean care promovează o așa numită cultură „cosmoumanistă”, inventată chiar de el, Nela plănuia ca anul anul viitor să deschidă „cursurile Universității Mondiale pentru Tehnologiile Psihoinformaționale PSYT”.
Nela Păvăloiu a pozat în ultimii 20 de ani într-o femeie de afaceri de succes și s-a implicat în diverse acțiuni politice și economice din care nu au lipsit invitați de vază, de la ambasadori la europarlamentari. Partenera de afacere a „contelui”, Nela Fenechiu pe numele de domnișoară, s-a născut în Tîrgu Ocna. După 1990, Nela a deschis în Bacău primul club de streaptease din oraș. A venit apoi la București și a ajuns consilier guvernamental în mandatul lui Călin Popescu Tăriceanu.
Europa Liberă a scris despre Nela Păvăloiu că este cea care i-a făcut cunoștință prințului Paul al României cu Remus Truică, în vederea retrocedării pădurii Băneasa și cu scopul de a obține pentru ea o parte din suprafețele care urmau a fi retrocedate. Prin intermediul fiicei sale, Ana Maria Șerban, care administrează o firmă, Nela Păvăloiu a obținut mai multe terenuri în Snagov, terenuri puse sub sechestru de DNA.
În rechizitoriul procurorilor, Păvăloiu este descrisă drept ”o persoană cu multe relații și, implicit cu influență”. „Inculpata Păvăloiu Nela i-a promis că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, îi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia. Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Mușat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influența asupra funcționarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov și comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovada titlului lui Carol al II-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta. În schimb, inculpata Păvăloiu Nela urma să primească 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat”, se arată în rechizitoriul dosarului „Ferma Băneasa”.