spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeConsultare națională în Ungaria despre cerealele ucrainiene modificate genetic

Consultare națională în Ungaria despre cerealele ucrainiene modificate genetic

-

În Ungaria va avea loc o consultare naţională în cadrul căreia maghiarii vor avea posibilitatea să îşi exprime poziţia cu privire la toate problemele controversate din punct de vedere politic care afectează Ungaria; unul dintre subiecte va fi cazul cerealelor ucrainene, a anunţat adjunctul liderului grupului parlamentar al Fidesz, printr-o declaraţie video transmisă vineri agenţiei ungare de presă MTI.

Róbert Zsigó a amintit că, după izbucnirea războiului dintre Rusia şi Ucraina, vecinii de la vest de Ucraina au oferit posibilitatea ca cerealele ucrainene să ajungă în regiunile mai sărace ale lumii. Însă în loc să se întâmple acest lucru, cerealele ucrainene modificate genetic şi tratate cu substanţe chimice interzise în Uniunea Europeană au inundat pieţele din ţările est-europene, provocând probleme economice şi de sănătate.

- Reclama -

“Bineînţeles că cei de la Bruxelles nu au solicitat opinia cetăţenilor europeni nici în această problemă, mai mult decât atât, insistă şi acum asupra continuării acestui proces periculos pentru alimentaţia şi agricultura europeană”, a adăugat politicianul Fidesz.

Róbert Zsigó a subliniat că, în schimb, guvernul Fidesz-KDNP solicită opinia maghiarilor cu privire la această problemă controversată. Toată lumea este rugată să profite de ocazie şi să transmită celor de la Bruxelles părerea sa despre cerealele ucrainene.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img