spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăMehedințiCONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI VA INTRODUCE PLATFORME DE CÂNTĂRIRE A ÎNCĂRCĂTURII AUTOVEHICULELOR PE...

CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI VA INTRODUCE PLATFORME DE CÂNTĂRIRE A ÎNCĂRCĂTURII AUTOVEHICULELOR PE DRUMURILE JUDEȚENE

-

Astăzi a fost semnat contractul pentru achiziția de echipament de cântărire portabil, acesta urmând a fi utilizat pentru determinarea sarcinii pe osiile autovehiculelor care circulă pe drumurile județene modernizate/reabilitate de Consiliul Județean Mehedinți.

Echipamentul constă în platforme complet echipate cu aparatura necesară cântăririi autovehiculelor care tranzitează drumurile județene, astfel încât acestea să nu depășească tonajul reglementat prin actele normative în vigoare. Astfel, platformele vor avea program software de cântărire, aplicație prin intermediul căreia să se afișeze mesaj de alertă în momentul în care sunt depășite limitele legale ale maselor, imprimantă și conexiune la internet.

”În ultimii ani s-au făcut eforturi financiare de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți pentru susținerea proiectelor de modernizare a drumurilor județene, iar investițiile vor continua pe parcursul anilor viitori. În acest context, considerăm oportun să luăm toate măsurile pentru ca drumurile să se mențină într-o stare bună pe termen lung. Vrem să ne asigurăm că asfaltul nu va fi deteriorat sub greutatea peste limita legală a încărcăturii autovehiculelor care tranzitează aceste drumuri. Introducerea platformelor de cântările pe drumurile județene are, strict, rolul de a proteja investițiile realizate.”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru.

În perioada următoare va fi elaborată și aprobată metodologia de aplicare a acestei măsuri și va fi aplicată după ce se vor parcurge toate etapele.

În ultimii trei ani, în Mehedinți au fost modernizati/reabilitați peste 300 kilometri drumuri județene, ceea ce înseamnă aproape jumătate din rețeaua administrată de Consiliul Județean, alți peste 150 kilometri urmând să fie modernizați/reabilitați în urma proiectelor aflate în curs de implementare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...