spot_img
31.5 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeConsiliul Fiscal face praf rectificarea bugetară a lui Cîțu și Vîlceanu

Consiliul Fiscal face praf rectificarea bugetară a lui Cîțu și Vîlceanu

-

Consiliul Fiscal afirmă, referindu-se la proiectul de rectificare bugetară, că se manifestă un derapaj major pe partea de cheltuieli bugetare având drept cauze incapacitatea de a le ţine sub control, o sub-bugetare în construcţia bugetară iniţială şi creşteri de preţuri peste aşteptări la bunuri şi servicii achiziţionate de stat. Test sever pentru corecţia bugetară va fi anul 2022, când se va simţi inevitabila reducere a impulsului fiscal în conjuncţie cu întărirea politicii monetare, ca efecte ale derapajului bugetar din acest an, este opinia Consiliului Fiscal, care apreciază totodată că, pentru a avea o creştere economică reală respectabilă, robustă, este nevoie de atragere masivă de fonduri europene, transmite news.ro.

- Reclama -

”Schimbările climatice vor încorda tot mai mult bugetele publice şi private în anii viitori.  Economiile fragile, cu bugete puţin robuste (ilustrate şi de venituri joase) pot fi uşor copleşite de şocuri adverse şi crize viitoare. Din cauza unor neajunsuri în politica fiscală de-a lungul anilor, România este la coada UE în privinţa veniturilor bugetare, cu venituri fiscale (inclusiv contribuţii) în jur de 27% din PIB faţă de media de 41,1% în UE în 2020”, apreciază Consiliul Fiscal.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...