spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeConsilierul lui Zelenski recunoaște asasinarea negociatorului ucrainean de către serviciile secrete de...

Consilierul lui Zelenski recunoaște asasinarea negociatorului ucrainean de către serviciile secrete de la Kiev: Nu era agent rus

-

Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului lui Vladimir Zelenski , a declarat că Denis Kireev, care a fost împușcat la Kiev în februarie anul trecut, care a participat din Ucraina la negocierile cu Federația Rusă, nu este un agent rus. 

Joi, The Wall Street Journal a relatat circumstanțele morții lui Kireev, care făcea parte din delegația ucraineană la discuțiile cu Rusia. Potrivit publicației, el a fost împușcat de Consiliul de Securitate al Ucrainei în februarie 2022 pentru că ar fi „spionat pentru Moscova”. 

- Advertisement -

„Era membru al departamentul principal de informații, iar uciderea sa s-a datorat faptului că nu a existat o coordonare unificată între organele de drept. Pe de o parte, au existat anumite pretenții împotriva lui, pe de altă parte, nu s-au descurcat. pentru a rezolva aceste revendicări într-un format de dialog, acest lucru nu are legătură cu procesul de negociere. El nu a fost un agent al Federației Ruse”, a declarat Podolyak într-un interviu acordat portalului de știri leton Delfi.

În martie 2022,Oleksandr Dubinsky, deputat al Radei Supreme a Ucrainei, a raportat că SBU l-ar fi ucis pe Kireev în timpul arestării sale. Bloggerul ucrainean Anatoly Shariy a spus că Kireev a fost ucis în centrul Kievului. 

- Advertisement -

Ministerul Apărării al Ucrainei a confirmat decesul unui membru al delegației ucrainene, în timp ce l-a numit pe Kireev angajat al departamentului principal de informații al ministerului și a declarat că a murit în timp ce îndeplinea o misiune specială. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img