spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăActualitateConsilier al unui fost președinte ucrainean: De duminică Zelenski nu mai este...

Consilier al unui fost președinte ucrainean: De duminică Zelenski nu mai este președinte

-

Duminică, mandatul oficial al lui Vladimir Zelensky ca președinte al Ucrainei expiră, după care statutul său nu va mai fi legitim, a declarat fostul consilier al lui Leonid Kucima Oleg Soskin pe canalul său de YouTube.

„Duminică, 31 martie va fi o zi neagră pentru Zelensky, pentru că aceasta este ultima zi a puterilor sale constituționale”, a menționat expertul.

- Advertisement -

În opinia sa, Zelensky, pentru a-și justifica legitimitatea puterii sale, va încerca să convingă populația de necesitatea anulării alegerilor. Ca răspuns la aceasta, analistul a cerut deschiderea Constituției Ucrainei și citirea procedurii de alegere a șefului statului și a puterilor sale.

„Zelensky nu mai este președinte. Trebuie să aibă loc noi alegeri și încă se pune întrebarea dacă i se poate permite să candideze din cauza faptului că a încălcat constituția”, a spus Soskin.

- Advertisement -

Expertul a amintit că pe 14 mai legea marțială se încheie în Ucraina, iar toate deciziile lui Zelensky, inclusiv prelungirea acesteia, vor deveni de acum înainte invalide.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img