spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeConsideraţiile unei blonde: Fostă șefă a guvernului danez îl acuză post mortem...

Consideraţiile unei blonde: Fostă șefă a guvernului danez îl acuză post mortem pe Valéry Giscard d’Estaing de gesturi indecente

-

Fosta şefă a guvernului danez Helle Thorning-Schmidt l-a acuzat pe fostul preşedinte francez Valéry Giscard d’Estaing de gesturi inadecvate, în memoriile sale din care au fost publicate luni extrase în presa daneză, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Am văzut că Giscard d’Estaing s-a aşezat alături şi mi-a atins coapsa pe sub masă. A fost ceva complet nebun. M-am întrebat ce se întâmplă, am schimbat locul şi s-a terminat”, a scris fosta lideră social-democrată în cartea sa intitulată „Consideraţiile unei blonde”, care apare luni în librării.

- Advertisement -

Incidentul s-a produs în 2002-2003 la un dineu de la ambasada Franţei la Copenhaga în timpul lucrărilor Convenţiei pentru proiectul constituţiei europene care era prezidată de fostul preşedinte francez, decedat în decembrie 2020, convenţie din care făcea parte şi Helle Thorning-Schmidt, astăzi în vârstă de 54 de ani.

„Astăzi, acest lucru ar fi fost perceput ca hărţuire sexuală. Nu era aşa şi atunci. Erau alte vremuri, dar l-am perceput ca inadecvat şi această situaţie m-a înfuriat foarte tare”, a mărturisit ea pentru agenţia locală Ritzau.

- Advertisement -

Prima femeie în fruntea unui guvern danez, între 2011 şi 2015, Helle Thorning-Schmidt i-a condus pe social-democraţii danezi între 2005 şi 2015.

Prin această nouă carte, fosta directoare generală a Save the Children International între 2016 şi 2018 se înscrie în siajul mişcării #Metoo, care a demarat cu adevărat anul trecut în regatul scandinav.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img