spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăExterneConsecințele blocajului financiar din SUA

Consecințele blocajului financiar din SUA

-

Creşterea economică a Statelor Unite riscă să fie afectată de intrarea instituţiilor guvernamentale în blocaj ca urmare a lipsei unui acord politic pentru aprobarea bugetului federal.

- Reclama -

Sute de mii de angajaţi ai instituţiilor federale din Statele Unite sunt în concedii fără plată de câteva zile în contextul imposibilităţii aprobării bugetului de tranziţie, din cauza disputelor între, pe de o parte, preşedintele Donald Trump şi congresmenii republicani, iar, pe de alta, politicienii democraţi.

- Advertisement -

Republicanii au nevoie de susţinerea unor congresmeni democraţi în Senat pentru adoptarea proiectului de buget tranzitoriu care ar permite reînceperea funcţionării instituţiilor federale.

În pofida rezultatelor economice ale Administraţiei Donald Trump şi a trecerii indexului Dow Jones de valoarea de 26.000, blocajul instituţional riscă să lase amprenta asupra performenţelor pe termen scurt. Potrivit analiştilor, în urma blocajului instituţional din 2013, valoarea PIB-ului a scăzut la nivel trimestrial din cauza reducerii cheltuielilor angajaţilor intraţi forţat în concedii fără plată. De asemenea, în 2013 au fost afectate companiile care aveau contracte cu Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cu impact asupra investiţiilor.

- Advertisement -

Liderii Partidului Democrat condiţionează sprijinul pentru depăşirea impasului de flexibilitatea Administraţiei Donald Trump în materie de imigraţie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img