spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăEconomieCongresmen american trage semnalul de alarmă: Dolarul american ar putea înceta să...

Congresmen american trage semnalul de alarmă: Dolarul american ar putea înceta să mai fie o monedă globală din cauza războiului din Ucraina

-

Dolarul american ar putea înceta să mai fie o monedă globală, deoarece, chiar și sub sancțiuni severe, Rusia arată lumii că se poate descurca fără dolarul american și prietenia Washingtonului, a declarat duminică Marjorie Taylor Greene, congresmană care reprezintă Georgia.

„Acum doi ani <…> trăiam în vremuri de pace mondială. Astăzi <…> suntem acum în pragul războiului mondial. Iar victimele nevinovate sunt oamenii fiecărei națiuni care plătesc impozite celor de la putere. De războiul prin procură al SUA cu Rusia, în Ucraina (o națiune non-NATO), beneficiază cel mai mult China”, a scris ea pe contul său de Twitter. „Ne epuizează resursele militare, stimulează inflația, afectează comerțul mondial, iar americanii nu o susțin”.

- Advertisement -

„Ar putea duce, de asemenea, ca dolarul să nu mai fie moneda mondială. Din cauza propriei noastre aroganțe și a „luptei pentru salvarea democrației” în Ucraina non-NATO, Rusia aspru sancționată demonstrează lumii că nu are nevoie de dolarul american sau prietenie pentru a face comerț și a prospera”, a subliniat ea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img