spot_img
20 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăExterneCONFLICTUL OBAMA-ISRAEL: Trump anunță că va schimba lucrurile după ce va ajunge...

CONFLICTUL OBAMA-ISRAEL: Trump anunță că va schimba lucrurile după ce va ajunge la Casa Albă

-

Adoptarea, vineri, de către Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a unei rezoluții care cere Israelului să își înceteze acțiunile de colonizare a teritoriilor palestiniene va face „mult mai dificile” negocierile de pace, a apreciat sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter, președintele american ales, Donald Trump, citat de AFP.

- Reclama -

„Păcat, dar vom reuși în cele din urmă!”, a scris Donald Trump, la o zi după votul în cursul căruia Statele Unite s-au abținut în loc să facă uz de dreptul lor de veto, fapt ce a reprezentat o abandonare a poziției lor obișnuite în acest dosar.

Înainte de discuțiile pe marginea rezoluției, Donald Trump a afirmat public, tot prin intermediului contului său de Twitter, că Statele Unite trebuie să își exercite dreptul la veto în privința rezoluției.

În opinia sa, adoptarea acesteia constituie „o mare înfrângere (…) pentru Israel”, care va face „mult mai dificile” negocierile pentru a se ajunge la pace între israelieni și palestinieni.

„Lucrurile vor fi diferite după 20 ianuarie”, data învestiturii sale la Casa Albă, a avertizat el vineri în legătură cu Națiunile Unite, într-un alt mesaj pe Twitter.

Pentru mulți experți, decizia administrației Obama de a permite adoptarea acestei rezoluții ține, pe de o parte, de relațiile dificile ale președintelui în exercițiu cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, dar constituie și o reacție la luările de poziție ale lui Donald Trump, favorabil colonizării.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...