Comunitatea LGBT acuză că a ieșit vulnerabilizată după referendum: Ministru PSD răspunde favorabil cererilor

0
292

Deși referendumul a eșuat, comunitatea LGBT iese vulnerabilizată dupa acest episod. Indiferent de rezultat, consultarea populară din acest sfârșit de săptămână nu are nici o urmă de finalitate juridică. Este opinia directorului executiv al Asociației Accept, Florin Buhuceanu care spune că pasul următor, moral necesar, este un proiect de legiferare a parteneriatului civil.

UPDATE: Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunţat luni că săptămâna viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil.

“PSD-ul cred că are o datorie morală de a bandaja rănile pe care le-a creat prin atacurile directe împotriva comunității LGBT. Bandajul cel mai potrivit pentru mine este reglarea chestiunii parteneriatului civil din perspectivă juridică. Cred că nu doar PSD-ul e pregătit acum să facă acest pas ci și ALDE. Și evident, cu sprijinul celorlalte partide politice. Nu văd nici un partid politic care doctrinar, s-ar opune acestei inițiative juridice. Nu văd care ar fi rațiunile. (……..) BOR să înceteze cu atacurile imunde care reprezintă o trădare a misiunii pastorale a Bisericii. Biserica e o comunitate a iubirii și susținerii reciproce. Da, înțeleg nevoia de a proteja familia prin căsătorie. Întrebarea rămâne însă: cum susținem pastoral celelalte familii care fac parte din Biserica Ortodoxă. E o întrebare la care vor trebui să găsească un răspuns.”, a declarat la RFI Florin Buhuceanu.

Prezenţa la vot la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost de 21,08%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,57% au fost „Da”, 6,46% au fost „Nu”, iar restul au fost nule, potrivit rezultatelor parţiale de la ora 12.00 anunţate luni de preşedintele Biroului Electoral Central.