spot_img
23.8 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăPoliticaComunicat de presă aiuritor de la MAE: Nu deţinem probe privind închisorile...

Comunicat de presă aiuritor de la MAE: Nu deţinem probe privind închisorile CIA în România, dar nu ignorăm ”alegaţiile” pe temă

-

Autorităţile române nu deţin probe referitoare la centre de detenţie ale CIA sau acţiuni de privare de libertate intreprinse de Agenţie pe teritoriul naţional, dar nu pot ignora „alegaţiile” aduse, astfel că manifestă disponibilitate pentru elucidarea acestora, a precizat, marţi seara, MAE.
„Documentul făcut public de Senatul SUA nu conţine referiri la România. Autorităţile române nu deţin niciun fel de probe din care să rezulte că pe teritoriul României au existat centre de detenţie ale CIA sau că aeroporturile româneşti ar fi fost utilizate de către CIA pentru transportul sau detenţia unor prizonieri suspectaţi de acte de terorism. De asemenea, nu au fost obţinute până în prezent dovezi legate de cazuri în care persoane sau agenţii străine oficiale au fost implicate, pe teritoriul României, în acţiuni de privare de libertate sau transport ilegal de deţinuţi”, susţine MAE într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX. MAE mai precizează că, deşi România nu este menţionată în rezumatul făcut public al Raportului Congresului SUA, autorităţile române „nu pot face abstracţie de perpetuarea, în continuare, în spaţiul public, a unor alegaţii care o incriminează, autorităţile române competente manifestând toată disponibilitatea pentru elucidarea acestora”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img