spot_img
28.7 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeCompaniile italiene vor să revină în Rusia

Companiile italiene vor să revină în Rusia

-

Companiile italiene care au părăsit piața rusă după ce a început operațiunea militară specială, plănuiesc să revină în Rusia de îndată ce situația va permite acest lucru, a anunțat Vittorio Torrembini, președintele Asociației antreprenorilor italieni din Rusia.

„Pentru companiile italiene, și nu numai, piața rusă este foarte importantă. Aproape toate vor să se întoarcă. Am avut trei companii care au lucrat în industria de petrol și a gaze. Este vorba, în special, de Maire Tecnimont și Saipem, care au avut contracte în valoare de miliarde de euro. Nu cred că acționarii acestor firme nu vor să se întoarcă”, a declarat Torrembini.

- Reclama -

De la începutul operațiunii militare speciale, companiile italiene au pierdut aproximativ 35% din exporturile rusești. Firmele care au rămas în Rusia se simt bine. Unii antreprenori au reușit, de asemenea, să-și sporeacă schimburile comerciale.

Anterior s-a anunțat că firmele occidentale, care, din cauza sancțiunilor antirusești, au părăsit Federația Rusă, au pierdut peste 70 de miliarde de dolari. Cele mai mari pierderi au fost înregistrate de companiile din sectorul combustibililor și al energiei. Astfel, Shell, care s-a retras de pe piața rusă și a refuzat să cumpere gaz de la Gazprom pentru ruble, a înregistrat o pierdere de 3,9 miliarde de dolari. Grupul norvegian Equinor a pierdut 1,08 miliarde de dolari, în timp ce firma italiană Enel a pierdut 527 de milioane de euro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img