Companiile de top nu și-au plătit impozitul pe profit

0
233

Foarte multe companii de top nu și-au plătit impozitul pe profit.Când ne plângem ca nu sunt venituri la buget cred ca trebuie sa nu ne mai plângem. Ci sa spunem public de ce!, a scris pe facebook economistul Adrian Câciu.

POSTAREA LUI ADRIAN CÂCIU:

1. Unde este impozitul pe profit al sistemului bancar care a înregistrat un randament net de 6,4 miliarde lei în 2019(stiti, asa, ca tot discutam ce pierderi o sa aibă sistemul cu suspendarea ratelor debitorilor).

2. Unde este impozitul pe profit al companiilor din energie care au avut un randament ridicat în anul 2019?

3. Unde este impozitul pe profit la fondurilor de pensii sau ele sunt scutite?

4. Unde este impozitul pe profit al Omv-Petrom? Nu zic nu, l-or fi plătit sau poate nu, nu știu.

5. Unde sunt impozitele pe profit a companiilor care lucrează în sectorul prelucrării și comercializării produselor din tutun?

6. Unde este impozitul pe profit al companiilor din sectorul comunicatii, ca tocmai ce văzuram ca Vodafone a avut bănuți suficienți sa achiziționeze UPC?

7. Unde sunt impozitele pe profit ale companiilor din retail care au avut un randament brut cu doua cifre în anul 2019?

8. Cum se mai simt multinaționalele, mai platesc impozit pe profit și ele?

9. Ce mai fac importatorii de bunuri intermediare și materii prime? Tot pe pierdere, tot pe pierdere? Pierderea cui? A statului poate. Lista e lunga, suma globala sare de 15 miliarde lei, nu zic nu, dar parcă, parcă.Ce facem, trebuie sa oprim curentul la unii ca să fie și ei solidari sau cum?Adică noi plătim ca fraierii tot, ne judeca lumea ca așteptăm pomana de la stat, amanare rate etc. și smecherii de top o scaldă ca e criză.