spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeComitetul de Supraveghere al Camerei SUA a cerut Departamentului de Apărare, Departamentului...

Comitetul de Supraveghere al Camerei SUA a cerut Departamentului de Apărare, Departamentului de Stat și Agenției pentru Dezvoltare Internațională să prezinte rapoarte privind banii pentru Ucraina

-

Comitetul de Supraveghere al Camerei SUA a cerut Departamentului de Apărare, Departamentului de Stat și Agenției pentru Dezvoltare Internațională să prezinte rapoarte privind cheltuielile de 113 miliarde de dolari alocate pentru a ajuta Ucraina, a declarat James Comer, șeful comisiei.

„Comitetul de Supraveghere și Responsabilitate examinează ajutorul acordat Ucrainei cu finanțare fiscală. De la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei în urmă cu aproape un an, Congresul a oferit peste 113 miliarde de dolari în ajutor de apărare, umanitar, economic și administrativ. Este esențial ca structurile guvernamentale care controlează aceste fonduri se asigură că sunt cheltuite astfel încât să reducă riscul de risipă, fraudă și abuz”, a spus Comer într-o declarație postată pe site-ul web al comitetului. 

Potrivit acestuia, pentru a asigura controlul, comitetul a cerut 

Pentagonului, Departamentului de Stat și Agenției pentru Dezvoltare Internațională USAID „documente și informații pentru a înțelege modul în care departamentele supraveghează aceste fonduri”.

Potrivit unei scrisori trimise de comisie conducătorilor celor trei departamente enumerate, aceștia trebuie să furnizeze informațiile solicitate până pe 8 martie

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img