spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăActualitateComisia Europeană renunță să bage Ungaria în Parchetul European al lui Kovesi

Comisia Europeană renunță să bage Ungaria în Parchetul European al lui Kovesi

-

Didier Reynders, comisarul pentru Justiţie al Comisiei Europene, a declarat într-o conferință de presă la Budapesta că a încurajat Ungaria să se alăture Parchetului European, dar acest lucru nu este obligatoriu.

- Reclama -

Ungaria nu participă la noul Parchet European (EPPO) întrucât guvernul de la Budapesta consideră că există anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranităţii naţionale, a declarat în iunie şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas.

Gulyas a mai spus că şefa EPPO, Laura Codruţa Kovesi, nu este persoana potrivită pentru a conduce această instituţie, el susţinând că numirea ei ar putea afecta eficienţa organizaţiei după ce Laura Codruţa Kovesi ”a investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzaţii inventate” şi ea însăşi a fost investigată.

Ungaria este una dintre cele cinci ţări membre ale UE – alături de Polonia, Danemarca, Suedia şi Irlanda – care nu participă la noul Parchet European.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...