spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeComisia Europeană mângâie pe cap corupția ucraineană

Comisia Europeană mângâie pe cap corupția ucraineană

-

Comisia Europeană urmăreşte cu „mare atenţie” cazurile de corupţie detectate de autorităţile ucrainene în achiziţiile pentru armată şi nu are „nicio îndoială” că Kievul va efectua o anchetă „adecvată”, relatează EFE.

Declaraţii în acest sens au fost făcute luni de purtătorul de cuvânt principal al Comisiei Europene, Eric Mamer, şi de purtătorul de cuvânt pentru afaceri externe, Peter Stano, atunci când au fost întrebaţi, în cadrul conferinţei de presă zilnice, despre informaţiile furnizate de Ministerul ucrainean al Apărării cu privire la cazuri de corupţie în achiziţionarea de muniţie.

- Advertisement -

„Cunoaştem foarte bine aceste informaţii despre cazuri de corupţie în livrarea comenzilor în Ucraina. Am auzit deja că guvernul şi autorităţile ucrainene au anunţat o anchetă. Aşa că urmărim această chestiune cu mare, mare atenţie”, a declarat Stano.

Purtătorul de cuvânt s-a referit la recuperarea de către autorităţile de la Kiev a 1,5 miliarde de grivne (peste 36 de milioane de euro la cursul de schimb actual) care fuseseră transferate unui intermediar pentru achiziţionarea de muniţie de artilerie la suprapreţ.

- Advertisement -

Atât Stano, cât şi Mamer au declarat că executivul UE nu are „nicio îndoială” că autorităţile ucrainene vor efectua o anchetă „proprie” şi „adecvată”.

Mamer a indicat totodată că „asistenţa UE (acordată Kievului în drumul său spre viitoarea aderare la blocul comunitar) serveşte, de asemenea, pentru a se asigura că statul ucrainean poate funcţiona în mod normal, inclusiv acele entităţi ale guvernului ucrainean şi ale administraţiei sale care luptă împotriva corupţiei”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img