Comisia Europeană estimează sosirea a încă trei milioane de migranți în UE până în 2017

0
200

Comisia Europeană (CE) a estimat joi că până în 2017 în Uniunea Europeană vor sosi trei milioane de migranți, care încearcă să scape de războaie și sărăcie, informează AFP, conform Agerpres.

‘În total, încă trei milioane de persoane ar urma să sosească în Uniunea Europeană în perioada vizată de aceste previziuni’, respectiv 2015 — 2017, relevă documentul de 200 de pagini prezentat joi de executivul UE.

Aceste previziuni oferă o primă evaluare a impactului economic produs de sosirea în UE a unui mare număr de solicitanți de azil. ‘Deși pe termen scurt cheltuielile publice suplimentare conduc la creșterea PIB-ului, pe termen mediu este de așteptat să se producă un impact pozitiv suplimentar asupra creșterii economice ca urmare a sporirii ofertei de forță de muncă, cu condiția de a se aplica politici judicioase, care facilitează accesul la piața muncii’, se menționează într-un comunicat al CE.

Într-o conferință de presă, comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici a estimat că afluxul de refugiați în Europa ar urma să aibă un impact slab asupra creșterii economice, dar pozitiv pentru UE în ansamblul său.