spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeComisia Europeană dă, din nou, bani turismului bulgăresc

Comisia Europeană dă, din nou, bani turismului bulgăresc

-

Comisia Europeană a aprobat alocarea sumei de 3,07 milioane de euro ajutor de stat în sprijinul operatorilor de turism din Bulgaria. Pentru a beneficia de acest sprijin, companiile trebuie să raporteze o diferenţă de cel puţin 256 de euro (fără TVA) între cifra de afaceri din 2019 şi cea din 2020, luând în considerare toate ajutoarele de stat primite în 2020 şi 2021.

Fiecare dintre aceste companii trebuie să fi avut o cifră de afaceri (fără TVA) mai mare de 256 de euro în anii 2018 şi 2019. Sprijinul este oferit în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate din cauza pandemiei. Scopul este de a sprijini operatorii de turism, care trebuie să ramburseze clienţilor călătoriile programate între 1 martie şi 31 decembrie 2020 şi ulterior anulate din cauza pandemiei. Fiecare dintre companii va putea primi un ajutor de până la 2,3 milioane de euro până pe 30 iunie. La începutul acestei săptămâni, Comisia Europeană a aprobat un grant de 15,3 milioane de euro pentru a sprijini companiile de turism din Bulgaria.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...