spot_img
6.9 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăALEGERI 2020Comisia Europeană aruncă în aer planul UDMR și al lui Viktor Orban...

Comisia Europeană aruncă în aer planul UDMR și al lui Viktor Orban pentru autonomie

-

Comisia Europeană a transmis oficial că nu va adopta nici o modificare legislativă cerută de inițiativa cetățenească Minority SafePack, privind întărirea drepturilor minorităților în UE.

- Reclama -

Inițiativa cetățenească Minority SafePack, privind întărirea drepturilor minorităților în Uniunea Europeană, este sprijinită de Guvernul Ungariei.

România a atacat fără succes inițiativa la Tribunalul Uniunii Europene.

Inițiativa Minority Safe Pack cuprindea 9 măsuri cerute Uniunii Europene în domenii ca învăţământ, cultură, drepturi lingvistice, politica regională, reprezentarea europeană a minorităţilor, reglementarea nediscriminării, a mediei publice şi în domeniul sprijinului acordat organizaţiilor minorităţilor naţionale.

Comisia Europeană a respins toate solicitările organizatorilor inițiativei, sprijinită activ de Viktor Orban, arătând fie că nu are competențe în domeniul drepturilor minorităților (politici ce aparțin exclusiv statelor membre), fie că a demarat deja inițiative care sprijină diversitatea culturală în UE.

UDMR a reacționat dur față de decizia Comisiei Europene, pe care a acuzat-o într-un comunicat de presă ) că ”a dezamăgit minoritățile”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img