spot_img
19.9 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăcoronavirusComisia de Vaccinare din Germania nu recomandă vaccinarea copiilor sub 12 ani...

Comisia de Vaccinare din Germania nu recomandă vaccinarea copiilor sub 12 ani cu BioNTech/Pfizer

-

Concernul german BioNTech și partenerul său din SUA, Pfizer, au depus cerere de autorizare în Europa a vaccinului destinat copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Cele două companii informează că au înaintat Agenției Europene a Medicamentului (EMA) raportul privind studiile clinice efectuate. Aceleași date au fost deja furnizate Agenției Americane a Medicamentului (FDA), la data de 7 octombrie, în vederea aprobării în regim de urgență a serului anti-COVID 19, transmite Deutsche Welle.

- Reclama -

Comisia Permanentă de Vaccinare din Germania (Stiko) manifestă rezerve față de inițiativa BioNTech/Pfizer. În calitate de membru al Comisiei, Dr. Martin Terhardt crede că studiul încă nu conține suficiente date privind posibilele efecte secundare rare în urma administrării serului la copii mici. În opinia sa, grupul pe care a fost testat vaccinul ar fi fost prea mic, notează publicația „Tagesspiegel”. Astfel de date vor putea fi disponibile abia după ce serul va fi utilizat la scară mai largă. „Este diferit față de serul destinat copiilor trecuți de 12 ani, utilizat deja în alte țări în momentul în care noi am făcut recomandarea“, menționează Terhardt.  

Specialistul în pediatrie și medicină pentru adolescenți pornește de la premisa că, până vor exista suficiente informații, Stiko ar putea recomanda vaccinul, în prima fază, doar copiilor cu afecțiuni preexistente. „Mă gândesc mai ales la copiii și adolescenții supraponderali“, declară medicul, fiindcă aceștia au un risc crescut de a se îmbolnăvi de COVID-19.  

În opinia sa, copiii prezintă un risc semnificativ mai mic de a dezvolta forme grave ale bolii comparativ cu adulții. „Școlile și grădinițele nu devin frecvent focare de infecție, însă copiii pot transmite virusul“, a explicat Terhardt. Dacă numărul focarelor ar crește, ar crește și rata îmbolnăvirilor mai grave. „Acesta este aspectul care ne preocupă, nu simptomele normale de răceală pe care le provoacă virusul.“ 

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...